АКТУАЛЬНО

У рамках табору «Веселі канікули з Богом» у Тернополі відбулася екологічна катехизація

Вівторок, 01 липня 2014, 11:09
27 червня на парафії Новомучеників українського народу в м. Тернополі учасники молодіжного табору «Веселі канікули з Богом» (близько 150 дітей) розважали над катехизою про екологічний гріх та над тим, як йому протидіяти.

Серед розмаїття різних ігор, конкурсів, танців та забав, центральне місце тут займали Свята Літургія, молитва та катехиза. Для дітей середньої та старшої груп п’ятий день табору був присвячений відповідальному ставленню до Божих дарів та протилежному до цієї чесноти людському діянню – екологічному гріху.

На основі біблійних свідчень та навчань катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха» діти разом із о. Василем Шафраном, референтом Бюро УГКЦ з питань екології у Тернопільській архиєпархії, розважали над важливими екологічними проблемами в Україні.

Вони намагалися зробити кожен для себе іспит сумління та оцінити власні вчинки щодо ставлення до створеного Богом світу. Метою цього катехитичного повчання не було пробудити в дітях гостре відчуття гріховності за несвідомо скоєні гріхи проти Божого сотворіння, а показати на основі молитви, псалмів та життя святих, як ми можемо краще пізнавати та сильніше любити нашого Створителя через Його створіння.

Катехитичне заняття закінчилося веселою вікториною, де команди мали можливість продемонструвати свою ерудицію та свіжонабуті знання про взаємозв'язок християнської віри і відповідальності за створений Богом світ.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next