АКТУАЛЬНО

У Римі діти українських мігрантів проводили “Веселі канікули з Богом”

Понеділок, 27 липня 2015, 21:15
Упродовж одного місяця при українському соборі Святої Софії в Римі для дітей українських мігрантів проводився літній християнський табір “Веселі канікули з Богом”. За цей час діти мали нагоду вивчати основи християнської віри, українську мову та історію України, а також знайомилися з постаттю митрополита Андрея Шептицького.

Близько три десятки дітей українських мігрантів, більшість з яких народжені в Італії, щоденно молилися Божественну Літургію, мали нагоду спілкуватися українською мовою та проводити час в іграх та розвагах. З дітьми працювали сестри служебниці, семінаристи Тернопільської духовної семінарії та студентка факультету соціальної педагогіки Українського католицького університету. Організатором заходу було товариство “Свята Софія” у співпраці з Фундацією “Мігрантес” Єпископської Конференції Італії.

Головним завданням табору було створити максимально українське середовище для дітей українських мігрантів, прищепити їм любов до своєї церковної традиції та ознайомити з українською історією. Непорушним правилом участі у таборі було спілкування винятково українською мовою. Окрім цього, діти відкривали для себе багатогранність постаті митрополита Андрея Шептицького, присвячували йому малюнки та вірші.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next