АКТУАЛЬНО

В Римі відбувся благодійний вечір на підтримку українських воїнів

Вівторок, 21 жовтня 2014, 15:31
«Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій». Під таким гаслом, 19 жовтня 2014 року в церкві Святої Марії Богородиці (Santa Maria аi Monti), яка знаходиться в римському кварталі Монті біля українського храму Свв. Сергія і Вакха, відбувся благодійний вечір на підтримку українських воїнів у зоні АТО.

У ньому взяли участь молодіжні спільноти собору Святої Софії, церкви Свв. Сергія і Вакха та студенти української папської колегії Святої Покрови. Організація благодійного заходу стала можливою завдяки допомозі голови конгресу українців Італії та пароха церкви Свв. Сергія і Вакха в Римі.

У програмі шанобливо були згадані сини і дочки, які віддали своє життя у боротьбі за волю і незалежність України: козацтво, повстанці, вояки УПА, Небесна сотня Євромайдану та воїни зони АТО.

Хвилиною мовчання спільнота українців згадала воїна Зиновія Флекея, активіста Євромайдану в Римі, учасника Євромайдану в Києві, який нещодавно загинув у зоні АТО.

Під час концерту було зібрано 1223,60 євро. Кошти будуть витрачені на закупівлю найнеобхіднішого для бійців 25 батальйону територіальної оборони «Київська Русь». Відомості про закуплені речі та звітність будуть представлені у соціальній мережі на сторінці ФБ від Оргкомітету Євромайдан-Рим.

Українці вкотре довели собі, що в єдності наша сила. І нехай допоможе нам Господь у цій визвольній боротьбі.

ukr-parafia-roma.it

ТЕГИ: Італія, АТО
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next