АКТУАЛЬНО

Україна і Близький Схід у центрі уваги єпископів Європи

Понеділок, 06 жовтня 2014, 16:08
4 жовтня в Римі завершилося щорічне Пленарне засідання Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE). Як раніше повідомлялося, участь у засіданні брав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав. Про це повідомляє прес-служба CCCE.

Провідною темою обговорення в усі дні засідання було питання «Сім'я і майбутнє Європи». Отці пленарного засідання закликали уряди до пильності в питаннях сім’ї і вказали на можливі «збитки», що їх завдають сімейним цінностям політичні ідеології. Учасники також зазначили, що Церква нині повинна звернутися до навчання «Папи сім'ї» - Івана Павла II - для реалізації своєї «адекватної душпастирської опіки». Під час заходу всі з цікавістю слухали доповіді душпастирів з України та інших європейських країн, які зараз переживають тяжкий період, що супроводжується великою кількістю жертв і біженців.

«Ми, голови католицьких єпископатів Європи, запевняємо у своїй молитві до Христа, Царя світу, а також у солідарності з тими народами, які зараз страждають. Водночас ми закликаємо християнські громади цих країн активізувати свою роботу щодо примирення, роблячи свій внесок у прийняття справедливих і своєчасних рішень. Закликаємо міжнародні організації до ефективних, зрозумілих і конкретних резолюцій, які б поклали край трагедіям, котрі відбуваються зараз, і забезпечили в найкоротші строки повернення біженців до своїх домівок», - одностайно заявили очільники Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE).

 Під час роботи засідання, 3 жовтня,  її учасники зустрілися з Папою Римським Франциском. Святіший Отець нагадав про проблеми і труднощі, з якими зіштовхується сьогодні Європа. Він підкреслив, що саме Ісус Христос є рішенням усіх проблем.

Крім цього, під час цієї події відбулося обрання віце-президента Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE), яким став (терміном на два роки) монсеньйор Анджело Масафра,  Архиєпископ Шкодера (Албанія), Президент Албанської Єпископської Конференції.

Наступне Пленарне засідання Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE)  відбудеться 11 - 16 вересня 2015 року на Святій Землі на запрошення Блаженнішого Фуада Туаля, Патріарха Єрусалима латинського обряду.

Департамент інформації УГКЦ 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next