АКТУАЛЬНО

У Самборі на передподружній катехизації говорили про екологічну культурну поведінку

Середа, 06 травня 2015, 10:27
2 травня в приміщенні Самбірського центру передподружньої катехизації відбулася зустріч на тему «Біоетичні аспекти подружжя. Частина 2». У лекції-семінарі взяли участь близько ста молодих осіб із п'яти деканатів єпархії, для яких такі навчання є обов’язковими перед укладенням шлюбу. Зустріч провів референт з питань екології Самбірсько-Дрогобицької єпархії о. Дмитро Сенейко, і тривала вона півтори години.

Молодим людям було запропоновано широкий погляд на сучасну екологічну проблематику з церковної точки зору. Референт також запропонував конкретні можливості зменшення тиску на природні ресурси та якісні альтернативні варіанти щодо ствердження екологічної культури в майбутніх сім’ях молодих людей. При цьому в нагоді стала екологічна валізка Бюро УГКЦ з питань екології як наочна практична демонстрація екологічної культурної поведінки і щоденного життя для майбутніх сімейних пар.

Наприкінці зустрічі, як підсумок, молодим людям було запропоноване відео на екологічну тематику «Через прості дії ми здатні змінити світ».

Подібна цьогорічна зустріч на екологічну тематику в Самбірському центрі передподружньої катехизації, участь у якій взяли близько 80 молодих людей, відбулася також 28 березня.

Нагадаємо, що 1 листопада 2014 року  в межах Самбірсько-Дрогобицької єпархії в рамках курсу підготовки до подружнього життя в Самбірському Центрі передподружньої катехизації референтом з питань екології було реорганізовано та доповнено курс «Біоетичні аспекти подружжя». Відтепер до цього курсу належить також екологічна тематика – презентація практичних аспектів екологічної культури подружжя на основі ековалізи.

Курс біоетики передподружньої катехизації «Біоетичні аспекти подружжя» доповнений другою частиною, яка має екологічну тематику, у погодженні з Головами двох єпархіальних комісій – Катехитичної та Комісії у справах родини, та був офіційно внесений до програми передподружньої підготовки.

Відтоді періодично раз чи двічі на місяць понад 100-200 молодих пар щомісяця, які готуються до церковного шлюбу через відвідування передподружніх курсів у Самбірському Центрі передподружньої катехизації, слухають курс «Біоетичні аспекти подружжя» разом із презентацією практичних аспектів екологічної культури подружнього життя на основі ековалізи. Проводить цей курс референт з питань екології Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next