АКТУАЛЬНО

У соборі Святої Софії в Римі молилися перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої

Четвер, 19 жовтня 2017, 21:51
19 жовтня в прокатедральному соборі Святої Софії у Римі, де зараз перебуває чудотворна ікона Зарваницької Матері Божої, владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії, очолив заупокійну Божественну Літургію та Парастас. П'ятий день перебування чудотворного образу в соборі був присвячений молитві за усопших та душі в чистилищі.

"Сьогодні ми молимося за наших померлих, а також за нас самих, бо ми ще є в дорозі. Молимося, аби ми себе відкривали для Господа Бога, щоб ми вправлялися в любові, щоб любили все, що Господь створив для нас. Усе минає, віра минає, надія минає, а залишиться тільки любов. Людина буде мати життя вічне, коли буде любити, бо єдиний зв'язок з Богом – це є через любов, тобто закінчення, завіт, союз з Господом Богом. І саме Марія є тим зразком, бо вона була повністю віддана Господу Богу, була з'єднана з ним зв'язком любові", – сказав під час проповіді на Божественній Літургії владика Діонісій.

Єпископ додав, що для кожної людини є важливим завданням полюбити та сприйняти себе такою, якою її створив Господь Бог.

"Те, що нас єднає з Богом, – це любов до Бога, любов до ближнього, навіть любов до себе самого, але через інших. Любити себе – означає сприйняти себе такими, якими Господь нас створив. Треба сприйняти себе такими, якими ми є, сприйняти наших батьків, нашу життєву історію. Любити тією любов'ю, якою Бог нас полюбив", – наголосив Владика Діонісій.

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next