АКТУАЛЬНО

В США відбулась чергова зустріч управи Українського Патріархального Товариства

Понеділок, 24 листопада 2014, 11:17
9 листопада 2014 року в Філадельфії (США) відбулась зустріч Українського патріархального Товариства в США, на якій вирішили повідомити світову спільноту Української Греко-Католицької Церкви про сучасний характер та мету Товариства, оскільки цілі Товариства розвивалися в світлі знаменних подій останніх років.

Відповідно до проведених реформ, які відбулись протягом 2013-14 років, Українське Патріархальне Товариство в США на сьогодні є некомерційної корпорацією, що об’єднує вірних Української Греко-Католицької Церкви, які прагнуть розвивати своє християнське життя відповідно до Східно-християнської Київсько-Візантійської традиції.

Метою Товариства залишається сприяння розумінню вірними патріаршої системи Церкви, через різні форми діяльності Товариства. Такі як видавництво журналу «Патріархат» та іншої літератури, проведення конференцій і семінарів.  Діяльність Товариства націлена на вірність східному християнському богослов ‘ю, літургійній традиції, духовності, церковній дисципліні і екуменізму, задля виконання місії своєї Церкви в світі.

Головою Товариства у 2013 році було обрано доктора Андрія Сороковського (Вашингтон, США). Було також оновлено членство комісій Товариства, яких на сьогодні налічується три: видавнича, комісія з передплат та зовнішніх зв’язків. До Управи УПТ в США входять Андрій Сороковський (голова), Ольга Алексич, Рома Гайда, Олесь Лабунька, Ярослав Скіра, Богдан Трояновський та Андрій Шуль.

Патріархальне Товариство постало в середині 60-х років минулого століття у відповідь на заклик митрополита Йосифа Сліпого до єдності розсіяних по цілому світі вірних Української Греко-Католицької Церкви, а також задля втілення науки Другого Ватиканського Собору про повернення Східних Католицьких Церков до своїх духовних, богословських, і еклезіологічних коренів. Патріархальне Товариство базує своїй цілі на наступних документах : Постанови Другого Ватиканського Вселенського Собору, зокрема, Lumen Gentium (Догматична конституція про Церкву), Gaudium et Spes (Пастирська конституція про Церкву в сучасному світі), Orientalium Ecclesiarum (Декрет про Східні Католицькі Церкви), і Unitatis Redintegratio (Декрет про екуменізм).

Фундаментальними для діяльності Товариства залишаються також документи очільників Української Греко-Католицької Церкви: Пастирське послання патріарха Йосипа «Про поєднання у Христі», (червень 1976 року); Заповіт Патріарха Йосифа (грудень 1981); Пастирське послання Блаженнішого Любомира Гузара «Один Божий народ у краї на Київських горах»(квітень 2004); Пастирське послання Патріарха Любомира «Про утвердження патріаршого устрою УГКЦ" (вересень 2004 року), а також інші директиви і вчення Глави і Священного Синоду Української Греко-Католицької Церкви, які стосуються об'єднань мирянських рухів задля розуміння богословського і еклезіологічного змісту патріаршої Церкви, де б вона не існувала.

Прес-служба Українського Патріархального Товариства

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next