АКТУАЛЬНО

У столиці Канади урочисто відзначили День Незалежності України

Вівторок, 25 серпня 2020, 12:00
По-особливому урочистою була Свята Літургія в неділю, 23 серпня. У Богослужінні взяли участь парафіяни Собору святого Івана Хрестителя в Оттаві, представники Посольства України в Канаді та українські родини, які прибули до Канади.

Під час Літургії о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ, звернувся з вітальним словом з нагоди Дня прапора та Дня Незалежності України. Він також зачитав привітання о. Гавриїла Габера, ЧСВВ, протоігумена провінції Пресвятого Серця Христового у Канаді, який, зокрема, написав:

«Нам судилося стати учасниками творення нової української держави та втілювати у реальність одвічну мрію нашого народу, як в Україні, так і тут, у Канаді, бути гідними репрезентантами Батьківщини повсюдно. Стверджувати всією своєю сутністю, що ми – єдина нація, хоч би де ми були, що у нас – спільний дух, хоч би де билося українське серце. Словами і вчинками доводити нашу родинну єдність.

Це – велика честь і водночас відповідальність як перед власним сумлінням, так і перед сьогочасним і прийдешніми поколіннями.

Завжди пам’ятаймо, що від кожного з нас залежить, якою бути нашій Державі і як надалі житимуть наші діти, онуки та правнуки. Це один із святих обов’язків – докладати кожен на своєму місці якнайбільше зусиль в ім’я щасливого і процвітаючого сьогодення та майбутнього України.

Нехай ніколи не міліє джерело нашої віри, надії і любові до рідної землі, додається енергії, снаги і впевненості у власних силах, переконаннях та справах. З нами Бог та Україна!».

Учасники святкових дійств вшанували пам’ять українського генія Тараса Григоровича Шевченка.

У ході святкувань відбувся конкурс на кращу українську вишиванку.

Повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next