АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії вшанували отця Михайла Вербицького

Понеділок, 30 березня 2015, 20:52
29 березня 2015 року в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці, що у Стрию, відбулася Урочиста академія з нагоди 200-річчя з дня народження о. Михайла Вербицького, який, залишивши після себе велику музичну спадщину, відомий кожному українцеві тим, що поклав на ноти вірш Павла Чубинського «Ще не вмерла України і слава, і воля» - Державний гімн України.

Організатором проведення такої урочистості став Відділ архітектури, культури і сакрального мистецтва Стрийської єпархії УГКЦ. У заході взяли участь парафіяльні хори: парафії Петра і Павла м. Комарно, парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Новий Розділ, парафії Володимира і Ольги, парафії Петра і Павла м. Стрий, парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Стрий і катедрального храму.

Академія розпочалася виконанням Гімну України дітьми з парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці, що у Стрию. Далі кожен колектив виконав по кілька літургійних творів покладених на музику о. Михайла Вербицького. А по завершенні святкового вечора всі колективи разом виконали Державний гімн України, а диригенти кожного колективу отримали від о. Зиновія Микласевича, голови Відділу архітектури, культури і сакрального мистецтва, подячні грамоти і портрети великого митця і греко-католицького священика Михайла Вербицького.

stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next