АКТУАЛЬНО

У Стрию говорили про вплив медіа на розвиток дитини

П'ятниця, 28 лютого 2014, 09:36
26 лютого 2014 року у Стрийському коледжі Львівського національного аграрного університету відбувся семінар «Дитина в медіа світі - можливості та загрози», який з благословення владики Тараса (Сеньківа), Апостольського адміністратора Стрийської єпархії УГКЦ, організувала Комісія освіти і виховання, що діє у Стрийській єпархії.

Проводила семінар с. Малгожата Вієчковська, педагог, медіа-експерт, автор сайту Медіаосвіта, яка впродовж 15 років займається питаннями Медіаосвіти і проводить численні зустрічі з батьками та вчителями в Польщі та інших країнах. 

У семінарі взяли участь 214 осіб, з яких 151 - педагоги, вихователі, працівники відділів освіти м. Стрия, Стрийського, Городоцького, Жидачівського, Миколаївського, Перемишлянського районів, решта - духовенство Стрийської єпархії УГКЦ.

З привітальним словом до учасників семінару звернувся о. Михайло Коцуровський, синкел Стрийської єпархії УГКЦ, який і благословив усіх присутніх на плідну працю.  У ході семінару розглядалися питання про вплив ЗМІ на інтелектуальний, моральний розвиток дитини та формування її особистості. 

«Сучасні ЗМІ заповнюють весь вільний час дітей (90 відсотків дітей щодня оглядають медіа впродовж 4-6 годин), заступаючи батьків у спілкуванні і читанні. Внаслідок чого у дитини не розвивається мовлення, творче мислення і є малий словниковий запас. ЗМІ призвичаюють дітей до негативних емоцій, пристрастей, впливають на систему вартостей і засмічують, а не розвивають їх. Постійно виростаючи біля телевізора або комп’ютера, дитина втрачає безпосередній контакт з батьками. Також велике значення у формуванні дитини мають іграшки, якими вона бавиться. Сучасні іграшки не розвивають наших дітей, а навпаки призводять до їх деградації і містять у собі різноманітні окультні і диявольські символи (Hello Kitty, Monster Hagh та ін.)», - зазначила під час зустрічі с. Малгожата, поділившись водночас досвідом, як навчити дітей і підлітків розумно використовувати засоби масової інформації, підготувати їх до творчого та критичного сприйняття ЗМІ, щоб інформація, яку вони отримують, була найбільш ефективною і найменш шкідливою для них. 

На завершення семінару Надія Данилівна Пістун, завідувач методичним кабінетом відділу освіти Стрийського міськвиконкому, подякувала с. Малгожаті за цікавий і змістовний семінар, а с. Людмила Панасюк, СНДМ, голова Комісії освіти і виховання Стрийської єпархії, подарувала ікону Ліської Богородиці.

Комісії освіти і виховання Стрийської єпархії висловлює слова щирої вдячності Василю Федоровичу Дмитришину, директору Стрийського коледжу Львівського національного аграрного університету, та всім працівникам коледжу, а також відділам освіти м. Стрия, Стрийського, Городоцького, Жидачівського, Миколаївського, Перемишлянського районів за активну співпрацю у організації та проведенні семінару.

Повідомила с. Людмила Панасюк, СНДМ, 
голова Комісії освіти і виховання Стрийської єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next