АКТУАЛЬНО

У Стрию навчалися надавати психологічну допомогу учасникам АТО

Вівторок, 01 березня 2016, 10:23
27-28 лютого 2016 року в будинку управління Стрийської єпархії проходив навчально-практичний семінар з надання психологічної допомоги учасникам АТО.

Захід організувала Координаційна рада душпастирства у критичних ситуаціях, яка діє при Патріаршій курії Української Греко-Католицької Церкви і яку очолює владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийської єпархії. Головними доповідачами семінару стали психологи-волонтери ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравматичних подій» (Психологічна кризова служба) п. Катерина Проноза та п. Віра Шевченко.

Для учасників семінару, а це військові капелани Стрийської єпархії, психологи, представники інститутів богопосвяченого життя та волонтери, модератори надали методичні рекомендації праці зі всіма категоріями постраждалих від психотравматичних подій, а головно - настанови щодо роботи з військовослужбовцями, котрі брали участь у бойових діях на Сході України. Під час семінару учасники отримали багатовекторні знання щодо посттравматичного стресового розладу, його проявів та способів надання першої психологічної допомоги. Крім психологічної частини, однією із обговорюваних тем також була тема місця і визначної ролі віри для особи, яка отримала психологічні травми.

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next