АКТУАЛЬНО

У Стрию проведено дяківсько-регентську конференцію

Вівторок, 12 листопада 2013, 14:42
З благословення владики Тараса (Сеньківа), Апостольського адміністратора Стрийської єпархії, у понеділок, 11 листопада 2013 року, в Стрию відбулася перша дяківсько-регентська конференція. Місцем проведення став будинок духовної просвіти парафії Всіх святих українського народу. Щоб обговорити актуальні питання та поділитися досвідом, на конференцію прибуло понад шістдесят учасників з п’яти районів, що входять до складу Стрийської єпархії.

Програма конференції розпочалася об 11.00  Божественною Літургією в храмі Всіх святих українського народу, яку очолив о. Михайло Коцуровський, синкел Стрийської єпархії з душпастирства мирян. Із ним співслужили: о. Зиновій Микласевич, голова Відділу архітектури, культури і сакрального мистецтва Стрийської єпархії, о. Іван Барбуляк, допоміжний судовий вікарій Стрийської єпархії, о. Петро Курпіта та о. Зиновій Телішевський.

Після Богослужіння в будинку духовної просвіти розпочалася конференція. Учасників привітав о. Михайло Коцуровський, наголосивши на важливій ролі церковного співу в житті Церкви. Далі з доповіддю виступив Степан Целюх, художній керівник та головний диригент муніципального хору «Каменяр», заслужений діяч мистецтв України, який також є консультантом з церковного співу Відділу архітектури, культури і сакрального мистецтва Стрийської єпархії. У своїй доповіді п. Степан вказав на проблеми, дав кілька порад щодо тог, як виконувати духовні твори, і заохотив усіх присутніх дяків та регентів розвивати й підтримувати дух церковної пісні.

Наступним доповідачем був Тарас Тимо, викладач літургійного співу Львівської духовної семінарії Святого Духа, референт Патріаршої літургійної комісії, працівник духовно-пасторального відділу Українського католицького університету, який поділився з присутніми своїм досвідом та цікавими пропозиціями, що їх подає дякам і регентам Патріарша літургійна комісія. 

Крім того, під час конференції учасникам було презентовано книжку церковних пісень «Від Різдва до Різдва. Любов’ю чистою палай», видану з благословення владики Тараса (Сеньківа). Це нотне видання, укладене хронологічно від Нового року до свята Святого Миколая Чудотворця, містить хорові твори на різноманітні церковно-християнські свята і рекомендоване для церковних хорів, диригентів та шанувальників церковного співу.

А на завершення конференції присутні молилися Молебень до блаженного мученика Володимира Прийми, який є покровителем мирян.

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next