АКТУАЛЬНО

В Сумах відтепер є вулиці Іоанна Хрестителя, Іоанна Павла ІІ та Андрея Шептицького

Вівторок, 23 лютого 2016, 13:04
Вулиці перейменовано розпорядженням Сумського міського голови Олександра Лисенка. Таким чином міська влада виконала вимоги Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».

Усього в Сумах було перейменовано 90 вулиць. Серед нових назв є й імена релігійних діячів.

Так, вулиця Газети «Правда» відтепер називається вулицею Іоанна Хрестителя. Вулиця 2-га Червоногвардійська отримала ім’я Іоанна Павла ІІ, а колишня вулиця Комінтерну названа на честь Андрея Шептицького.

Міський голова наголосив, що зміни в топоніміці відбулися згідно з рекомендаціями Українського інституту національної пам’яті, а також враховувалися пропозиції робочої групи, яка працювала на виконання цього Закону, численні пропозиції містян, левова часта яких були колективні звернення.

risu.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next