АКТУАЛЬНО

У Тернополі освятили їдальню та кімнату відпочинку при БФ "Карітас"

Четвер, 21 листопада 2013, 11:30
19 листопада владика Василь (Семенюк), Арихєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, освятив їдальню та кімнату відпочинку при благодійному фонді "Карітас" у Тернополі.

Щодня, аби поїсти, до благодійного фонду "Карітас" приходить близько тисячі осіб - малозабезпечені, діти вулиці, одинокі, люди без постійного місця проживання.

Любов Войтович уже більше як 20 років готує для потребуючих - працює кухарем у Карітасі з першого дня заснування благодійного фонду. Свою роботу жінка любить, тією любов'ю ділиться з усіма, хто приходить до Карітасу, тому й страви виходять смачні. "Ми годуємо наших потребуючих, одиноких, малозабезпечених, стараємося їм приготувати звичайні наші прості українські обіди: перші, другі страви, салати, різні наші випічки".

Аби покращити умови, благодійну їдальну в Карітасі відремонтували, а також облаштували кімнату відпочинку, де потребуючі зможуть подивитися телевізор та поспілкуватися. Допомагати іншим, каже директор тернопільського Карітасу отець Андрій Марчук, просто й легко, а щоб навчити людей робити більше добрих вчинків, варто хоча б раз спробувати.

Священик у зверненні до присутніх сказав: "Хочу сказати словами нашого покровителя святого Вінкентія: щоб зрозуміти бідного, треба самому стати бідним. Що це означає? Це не означає, щоб багатий позбувся тих матеріальних благ, які має. Це означає: якщо він вміє поділитися тим добром, яке посідає, - він переймається станом бідної людини".

Владика Василь наголосив: "Ми в кожній особі бачимо Бога, якщо робимо певні діла милосердя, ми робимо це ближнім, але це ми робимо і собі. Тому Ісус заохочує всіх нас пам'ятати про вбогих".

Попереду в благодійному фонді планують провести чимало акцій для малозабезпечених людей. Найперше до Дня святого Миколая.

Отець Андрій Марчук додав: "Буде проведена ця акція в нас, у Карітасі, - "Святий Миколай дітям Тернопілля". Допомогу зможуть отримати і старенькі люди з проекту "Домашня опіка". Тому запрошуємо наших благодійників зробити свій внесок, хто чим зможе".

Прес-служба Карітасу

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next