АКТУАЛЬНО

У Тернопільській семінарії імені Й. Сліпого розпочався «Ознайомчий курс пенітенціарного служіння для семінаристів»

Середа, 04 жовтня 2017, 13:32
З благословення Блаженнішого Святослава Департамент військового капеланства УГКЦ розробив «Ознайомчий курс пенітенціарного служіння для семінаристів», що став частиною великого пасторального проекту 2017 року. Програма розроблена для глибокого усвідомлення покликання Церкви до особливого служіння милосердя в місцях несвободи.

За сприяння ректорату ТВДС ім. Й. Сліпого, зокрема ректора семінарії о. д-ра Івана Римара, семінаристи-випускники братимуть участь у проекті протягом першого семестру 2017/2018 навчального року. Передбачено практичні заходи і теоретичні заняття.

Перше заняття для семінаристів провів о. Омелян Колодчак, капелан ВК №63. Тема першого заняття - «Основи пастирської опіки в пенітенціарній системі». Отець Омелян поділився своїм багаторічним досвідом служіння в’язням. З цікавістю майбутні священики переглядали презентацію «Служити в’язням», де всебічно розкрита пастирська опіка в жіночій виправній колонії №63 і тублікарні, що знаходиться на території закладу.

Також семінаристи мали змогу поспілкуватися і пройти курс пенітенціарної психології у викладі п. Марії Баландюк, яка є учасником проекту «Психологічно-соціальної реабілітації в’язня-жінки» у ВК №63. 

Протягом семестру будуть розкриті теми: «Магістеріум Католицької Церкви про пастирську опіку в’язнів», «Біблійна антропологія: поняття гріха і покаяння», «Основи криміналістики», «Дотримання прав людини в ув’язненні», «Різні види пенітенціарних установ, їх характеристики».

 

Надія Тхір
prison-pastoral.blogspot.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next