АКТУАЛЬНО

«В тиші серця» – перші нічні чування спільноти «Матері в молитві» парафії Венсену

П'ятниця, 14 травня 2021, 14:10
Спільнота «Матерів у молитві» парафії Всіх святих у Венсені Паризької єпархії є зовсім молодою. Її заснували на початку січня 2021 року, і на сьогодні до її складу входить сорок шість матерів, які в першу неділю кожного місяця по завершенню Божественної Літургії моляться у власних наміреннях.

Щопонеділка спільнота молиться на вервиці та щочетверга зростає в молитовному читанні Святого Письма в онлайн-форматі, не забуваючи також і про щоденну особисту молитву о 21-й годині в намірах одна одної.

На жаль, карантинні умови внесли свої корективи і не дали можливості здійснити більшості запланованих зустрічей спільноти, таких як, до прикладу, великопісні реколекції чи проща.

Тому, тільки-но було оголошено про пом’якшення карантину, спраглі спільнотної молитви учасниці молитовного руху змогли нарешті зібратися на спільну молитву в час нічних чувань, що відбулися в ніч із 7 на 8 травня в каплиці Святого Луї в містечку Сен-Жермен-ан-Ле, де рік тому було створено душпастирство УГКЦ.

У програмі молитовної ночі під назвою «В тиші серця» були: Вечірня, розважання над молитвою та Божою присутністю в щоденному житті, які озвучував отець Роман, канти «Тезе» в супроводі гітари брата Андрія, Опівнічна, молитва матерів, розважання над таїнствами вервиці, молитва прослави, тиша, Молебень до Богородиці, сповідь та кульмінаційний момент – звершення Пресвятої Літургії.

Світло свічок, проєкція ікон та натхненний спів додавали атмосфеності молитві та відчуття особливої близькості до Неба. Ця спільнотна молитва дозволила матерям залишити всі свої справи і клопоти на одну ніч та побути в Божій присутності в час, коли всі сплять; довірити наміри свого серця Господу в тиші, коли Його голос чути найвиразніше, відчути себе пов’язаними зі спільнотою, яка разом зростає і прямує у визначеному напрямку.

«Це неможливо передати словами, хто потребує справжньої розмови з Богом в тиші, обов’язково прийдіть, і ви більше ніколи не захочете піти!» - поділилася враженнями учасниця нічних чувань Людмила Постоловська.

По завершенні цієї духовної зустрічі Оксана Садівська написала: «Ось вже сотий раз вдома передивляюся відео і фото з нічних чувань – після безсонної ночі заснути ніяк не вдається, а дехто зранку зразу на роботу пішов. Горять свічки, лине пісня, душа розмовляє з Господом. Дякую організаторам нічних чувань – отцю Романові, семінаристам Андрію і Жерому, всім матерям в молитві, що були поряд, за незабутні враження. Чекаю нових зустрічей. Добре бути разом! Бог діє тихо! Дякую Богу за цю тишу, яку ми пережили цієї ночі. Дякую Богу за всіх вас, любі матері! Дякую всім, хто був з нами цієї ночі! Нехай милосердний Господь постукає до кожного нашого серця тихенько, і збережімо цю тишу якнайдовше в наших обіймах».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next