АКТУАЛЬНО

В Центрі волонтерської співпраці Пенітенціарного душпастирства відбулася робоча зустріч

Понеділок, 14 вересня 2015, 18:57
12 вересня 2015 року у приміщенні Департаменту душпастирства силових структур України відбулася робоча зустріч волонтерів, які обговорили завдання пенітенціарного служіння. Про події літа 2015 року, що відбулися завдяки активній підтримці волонтерів, повідомив о. Костянтин Пантелей.

Це були зокрема: паломництво Державної пенітенціарної служби, "Козацький гарт", волонтерський візит “Центру опіки сиріт” до неповнолітніх в'язнів, "Спасівський кошик в'язням". Відтак о. Костянтин розповів про практичне впровадження закону про капеланство та запропонував розвивати важливі напрямки пенітенціарного служіння, орієнтовані на постраждалих внаслідок злочину, на організацію підтримки ув'язнених жінок, на працю з неповнолітніми. Адвокат Ігор Свєтличний повідомив про діяльність центру безоплатної адвокатської допомоги та про успішні судові процеси, в яких вдалося захистити права громадян. Віра Кузнецоваподілилася задумами що стосуються організації подій для в'язнів спираючись на новинки світової літератури. Активно до планування волонтерської активності долучилися семінаристи Трьохсвятительської семінарії. Вони готують дні Біблії для в'язнів та товариський футбольний матч.

"11 вересня пройшло вже 3 місяці від прийняття закону про тюремне капеланство. Цей термін був передбачений законом для впорядкування і приведення у відповідність із законом усіх інструкцій, положень й інших підзаконних актів. Тюремне капеланство стає містком поміж суспільством на свободі і громадянами, які потрапили за колючий дріт. Роль пенітенціарного волонтерства стає як ніколи великою, щоб зробити те, що не під силу одному лише капелану.

Священик у тюрмі - це автентичний свідок Церкви за ґратами. Але самотній священик не здатен зробити те, до чого покликані волонтери. Бути посланцями суспільства для в'язнів у місцях несвободи. І бути посланцями тих, хто перебуває в неволі, до суспільства. Окрім того увесь гуманітарний аспект тюремного служіння та привернення більшої уваги до людей, постраждалих від дій злочинців - також завдання волонтеріату" - підсумував завдання цієї зустрічі Павло Загороднов, референт Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України, відповідальний за формування волонтеріату.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next