АКТУАЛЬНО

В УГКЦ молитовно згадують дітей, які загинули в абортах

Вівторок, 15 березня 2011, 14:15
У другу суботу Великого посту в Українській Греко-Католицькій Церкві молитовно згадують дітей, які згинули через аборти. З цієї нагоди Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я видала Звернення.
У другу суботу Великого посту в Українській Греко-Католицькій Церкві молитовно згадують дітей, які згинули через аборти. З цієї нагоди Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я видала Звернення. «Цей день є днем скорботи за втраченими дітьми, а для тих, хто обтяжений цим гріхом – часом усвідомлення, прощення та примирення», - йдеться у документі. Цим Зверненням у Комісії прагнуть ще раз звернути увагу суспільства на проблему аборту та його наслідки.

Департамент інформації УГКЦ

Додаток:

Звернення з нагоди Дня пам’яті абортованих дітей

 

Слава Ісусу Христу!

Дорогі у Христі!

  У другу суботу Великого посту наша Церква у молитві згадує дітей, які згинули через аборти. Цей день є днем скорботи за втраченими дітьми, а для тих, хто обтяжений цим гріхом – часом усвідомлення, прощення та примирення. Від моменту зачаття нове людське життя отримує тіло і безсмертну душу. Каже Господь: «Перш ніж ти вийшов з лона, освятив Я тебе (Єр, 1,5). Тому, Церква кличе до своїх синів та дочок: нехай кожен шанує та захищає людське життя від моменту зачаття! Хай кожен своїм свідченням та твердою позицією допоможе зцілитись нашому суспільству від тяжкої духовної прокази - абортів! Пригадуємо вам, що Бог забороняє позбавляти життя ненароджену дитину! Цей гріх є тяжким гріхом вбивства людини, незалежно від того, що про це говорять державні закони та чисто земські міркування! Перше-бо нам треба слухатися Бога, а не людини! Противмося спробам приспати наше сумління, коли говорять про «зародок», «фетус», «ембріон», «плід», начебто про щось незрозуміле, а не про живу людину. Будьмо пильні і настановляймо ближніх, що «аборт» чи то «переривання вагітності» – є ніщо інше, як позбавленням життя живої, але ще ненародженої людини. Коли невинно убивають людину, то голос її крови кличе з землі до Бога про помсту (пор. Бут. 4, 10). Тому, тягар вбивства ненародженої дитини неодмінно позначається на її батьках, їхньому потомстві та всіх, причетних до цього гріха. Проте Господь сказав: «Коли мій народ, що зветься моїм ім’ям, упокориться, буде молитись та шукати обличчя мого й навернеться від своїх лихих доріг, то я почую з неба й прощу гріхи їхні й вигою їхню землю» (ІІ Хр. 7, 14). Тож, нехай у час Великого посту, коли Церква вшановує пам’ять абортованих дітей, кожен перепросить Господа Бога за цей важкий гріх дітовбивства, який обтяжує нашу державу. Попросімо зіслати нам дар покаяння, прощення та примирення з абортованими дітьми. Хай Всемилостивий Господь змилосердиться над нами, нашими матерями і батьками, поколіннями, над нашим народом та нашою державою, і дарує вічний упокій невинно убієнним ненародженим дітям. Додаток 1: “Ще молимось Господи за дітей, навмисно убитих у лоні матері, а також за тих, що  стали жертвами людських діянь та експериментів, і загинули, неприйнявши Тайни Хрещення. Ти сам охрести їх Господи в морі щедрот Твоїх і не позбав їх Твого Божого світла та Царства Небесного.”   “Господи Боже, Спасіння слуг Твоїх, Ти не хочеш смерти грішника, але щоб він навернувся і жив. Сам і нині змилосердися над слугами Твоїми – матерями та батьками, з волі яких було допущено аборт, та всіма тими, хто причетний до гріха навмисного дітовбивства. Подай їм ласку покаяння, прощення та примири їх зі Святою Твоєю Церквою.”
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next