АКТУАЛЬНО

В УГКЦ новий склад Постійного Синоду

П'ятниця, 15 вересня 2017, 15:04
Синод Єпископів УГКЦ, який проходив у м. Львові-Брюховичах 3-12 вересня 2017 року, обрав трьох єпископів членами Постійного Синоду УГКЦ. Мандат синодальних отців для служіння в Постійному Синоді на наступні п’ять років отримали такі владики: Борис (Ґудзяк), Єпарх єпархії Святого Володимира для українців-католиків Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії, Богдан (Данило), Єпарх єпархії Святого Йосафата у Пармі (США) і Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Відповідно до кан. 115, §2, п.1 Кодексу канонів Східних Церков, Отець і Глава Церкви також іменував членом Постійного Синоду УГКЦ терміном на п’ять років владику Євгена (Поповича), Архиєпископа і Митрополита Перемишльсько-Варшавського. Щодо цього 12 вересня було видано окремий декрет Глави УГКЦ.

Новий склад Постійного Синоду уже провів своє перше засідання. Владики разом з Главою Церкви 13 вересня у Львові зібралися разом, щоб підбити підсумки Синоду Єпископів УГКЦ 2017 року та накреслити плани для подальшої роботи.

Довідка

Постійний Синод − це група єпископів, яка діє від імені Патріаршого Синоду і є дорадчим органом для Глави Церкви. Відповідно до кан. 115, §1 Кодексу канонів Східних Церков, Постійний Синод Української Греко-Католицької Церкви складається з Отця і Глави Церкви та чотирьох єпископів. Одного із єпископів іменує Отець і Глава Церкви, а інших трьох обирає Синод Єпископів на п’ятирічний термін.  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next