АКТУАЛЬНО

В УГКЦ опублікували перші матеріали для проповідей у Рік Божого милосердя

Середа, 17 лютого 2016, 00:43
В Українській Греко-Католицькій Церкві опублікували перший блок матеріалів для проповідей священнослужителів у Рік Божого милосердя. Їх підготував о. Тарас Барщевський у співпраці з отцями Іваном Січкариком та Захаром Михасютою.

У коментарі Департаменту інформації владика Богдан (Дзюрах), голова Оргкомітету Ювілейного року Божого милосердя, відзначив, що ці матеріали мають допомогти отцям-душпастирям проповідувати Євангеліє Христове у світлі таїнства Божого милосердя, щоб впродовж Літургійного року кожен вірний міг поглибити це таїнство та наповнити свою душу Божою милістю і Божою любов’ю.

Він пояснив, що з усіх недільних та святкових Євангелій, було обрано ті, у котрих таємниця Божого милосердя постає перед духовними очима особливо промовисто. Такими неділями, зокрема, є всі неділі, що випереджують Великий піст. «Неділя Закхея показує тугу людини за милосердям та велике прагнення Бога принести спасіння грішній людині. Неділя Блудного сина об’являє обличчя Бога як Милосердного Отця. М’ясопусна неділя пригадує про діла милосердя щодо тіла, а Неділя сиропусна закликає до прощення ближнім, яке є передумовою отримання прощення від Бога», – розповів владика Богдан.

«Проповідницькі матеріали містять як зразки проповідей, так і цитати з творів Святих Отців, літургійні тексти, а також уривки із творів святих і праведників Української Церкви», – додав єпископ.

Згодом робоча група подасть матеріали до наступних неділь та свят Літургійного року.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next