АКТУАЛЬНО

В УГКЦ просять усіх небайдужих своїми пожертвами допомоги постраждалим від стихії

П'ятниця, 03 липня 2020, 15:34
Українська Греко-Католицька Церква, намагаючись допомогти постраждалим від паводків на заході України, запрошує усіх небайдужих огорнути цих людей молитвою та співчуттям, а також долучитися до збору пожертв для допомоги найбільш потребуючим.

Рішення про збір пожертв для допомоги постраждалим від паводків у карпатському регіоні України було прийнято в понеділок, 29 червня 2020 року, під час ZOOM-конференції, яку Блаженніший Святослав провів із митрополитами УГКЦ в Україні та головою Відділу соціального служіння. Головною темою конференції був пошук відповіді на запитання «Як УГКЦ може допомогти постраждалим від паводків у Західній Україні?»

У онлайн-зустрічі під проводом Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава взяли участь владики Ігор Возняк, митрополит Львівський, Володимир Війтишин, митрополит Івано-Франківський, Василій Семенюк, митрополит Тернопільсько-Зборівський, та владика Василій Тучапець, голова Відділу соціального служіння УГКЦ.

У вступному слові Глава Церкви представив зусилля, які робить УГКЦ на найвищому рівні для подолання наслідків стихії. Зокрема, йшлося про повідомлення Апостольської столиці та відповідь Папи Франциска, який в неділю під час молитви «Ангел Господній» молився за постраждалих від повеней на Західній Україні.

Опісля владика Володимир Війтишин детально розповів про ситуацію в Івано-Франківській області, мешканцям якої повінь завдала найбільшої шкоди – затоплено від 6 до 8 тисяч помешкань. Архиєпископ представив також потреби жителів цього регіону – питна вода, продукти, засоби особистої гігієни тощо.

У ході зустрічі владики підтримали пропозицію синкелів соціального служіння, щоби єпархії, парафії та інші церковні інституції, яких оминула стихія, допомогли тим єпархіям та парафіям, що постраждали від руйнівної повені. Було вирішено, що Львівська митрополія допомагає Івано-Франківській архиєпархії, а Тернопільсько-Зборівська митрополія – Коломийській єпархії.

Також, згідно з прийнятим рішенням, Патріарший економат забезпечив можливість складення онлайн-пожертви, за допомогою якої кожен небайдужий може вкласти свою лепту в допомогу потерпілим від стихії.

Пригадуємо, що УГКЦ продовжує допомагати постраждалим від паводків на заході України. Запрошуємо всіх небайдужих огорнути постраждалих молитвою та співчуттям, а також долучитися до збору пожертв для допомоги найбільш потребуючим!

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next