АКТУАЛЬНО

В УГКЦ провели ще один тренінг, щоб творити в Церкві дружнє до культури глухих середовище

Вівторок, 29 грудня 2015, 12:28
Задля вирішення конфліктів у середовищі спільнот глухих цими вихідними у Львові відбувся додатковий тренінг. Інтенсивна праця протягом усього дня виявила, з одного боку, великий потенціал і зацікавленість учасників, а з іншого - велику потребу навчання. Цей передноворічний семінар доповнив тренінги з лідерства для глухих, які відбувалися протягом листопада-грудня.

Заходи, організовані Відділом соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ і Центром душпастирства осіб з вадами слуху «Надія» УГКЦ, впроваджують певну модель взаємодії з різними інституціями у самій Церкві. Формат тренінгів дозволив залучити максимальну кількість учасників (представників п’яти спільнот нечуючих), вірних нашої Церкви, спонукаючи їх до активної праці і командної роботи, до виявлення власних здібностей.

Залучення до цієї праці різних структур Церкви, її навчальних інституцій має свою ефективність у теперішніх умовах і на перспективу. Адаптація професійних компетенцій фахівців у різних ділянках: тренерів, психологів, священиків до специфіки праці з глухими - дозволяє витворювати широку площину дружнього до культури глухих середовища в Церкві, яке пізніше може поширитися і в суспільстві.

 

Підготував о. Андрій Нагірняк

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next