АКТУАЛЬНО

В УГКЦ провели Тиждень подружжя та сім’ї

Понеділок, 18 травня 2020, 16:01
Тиждень подружжя та сім’ї в УГКЦ, за ініціативи Комісії у справах родини, проходив із 11 по 17 травня. Кілька днів були наповнені низкою заходів для підтримки сімей, а це: щоденні Божественні Літургії та молитви, звернення до сімей Блаженнішого Святослава, численні науки та слова підтримки від духовенства, відеосвідчення від самих християнських сімей про красу Подружжя та слова підтримки для інших, цікаві вебінари, а також багато окремих ініціатив, що були об’єднані гаслом: «Дякую Богу за сім’ю».

На завершення Тижня подружжя і сім'ї 17 травня, у неділю, відбулася сімейна онлайн-зустріч "Дякуємо Богу за сім'ю" , яку очолив голова Комісії УГКЦ у справах родини о. Василь Нестер. Участь взяли сім’ї голів єпархіальних комісій у справах родини, представники прородинних рухів ("Подружні зустрічі", Рух християнських сімей, "КАНА", рух "Світло життя - Домашня Церква"), сестри, священничі подружжя та сім'ї з різних куточків України. Разом узяло участь було близько 60 сімей.

У своєму вітальному слові о. Василь відзначив, що кожна, навіть найкраща сім'я, іноді потребує підтримки. Тому метою цього заходу було насамперед об’єднатися в молитві за українські сім’ї,  подякувати Богові за цей безцінний дар для кожного – сім’ю, а також поділитися практичними порадами та досвідом – звідки черпати підтримки і сили сучасній українській сім’ї.

Далі молитву вервицю до Божого милосердя попровадили подружжя із руху "Подружні зустрічі". Після цього відбулося щире ділення сімей про те, які джерела надії для сімей ми можемо побачити сьогодні. Як пережити і зберегти стосунки в особливих умовах карантину?  Блаженніший Святослав у своєму попередньому слові до сімей нагадав, що християнська сім’я – це Євангеліє, Євангеліє любові, у якому потрібно зростати та ним ділитися з іншими. Тому надзвичайно і дійсно по-євангельськи прозвучали поради від самих сімей, які згруповані в перелік найголовніших для того, щоб більше сімей могли теж побачити ці джерела надії та ними кріпитися.

ДЖЕРЕЛА НАДІЇ (ПІДТРИМКИ) ДЛЯ СІМ'Ї:
- спільна молитва та молитва одне за одного
- щоденне читання та розважання Слова Божого
- практичні діла милосердя (допомога ближнім)
- прогулянка в подружжі поза домом
- обійми (у радісні і сумні хвилини)
- спільна праця
- спільний відпочинок

- практикування щоденного щирого діалогу
- плекання духу вдячності одне за одного
- відновлювати мир, вчитися щоденно пробачати
- пам'ятати та акцентувати увагу на тому, що нас об'єднує
- шукати Джерело всіх джерел – зустріч з Ісусом (подібно як самарянка при криниці)
- благословляти дітей та одне одного в подружжі
- радіти у кожній дії
З ЛЮБОВ'Ю!

Завершили зустріч спільною молитвою "Отче наш", "Богородице Діво" та Молитвою А. Шептицького за українські родини.

Комісія УГКЦ у справах родини


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next