АКТУАЛЬНО

В УГКЦ розпочалося святкування Дня катехита

Середа, 25 вересня 2013, 12:09
Як повідомили в Катехитичній комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, у всіх єпархіях та екзархатах УГКЦ в Україні проводиться підготовка до святкування Дня катехита. Його відзначають в останню неділю вересня: цього року День катехита припадає на 29 вересня.

Отець Андрій Стадницький, заступник голови Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, пояснив, що святкування Дня катехита відбувається зазвичай у парафіяльній спільноті. «Цього дня парох після Божественної Літургії  виголошує особливу молитву та представляє парафіяльній спільноті катехита чи катехитів (у разі більшої парафії). Особлива урочистість відбувається на єпархіальному рівні. Це день, у який правлячий архиєрей благословляє на катехитичне служіння належно підготовлених осіб», - пояснив священик.

Цього року владика Петро (Стасюк), голова Патріаршої катехитичної комісії, звернувся до катехитів з окремим посланням (http://kk-kgva.org.ua/news-view/items/poslannja-golovi-patriarshoji-katexitichnoji-komisiji-do-katexitiv-ugkc-z-nagodi-dnja-katexita-1099.html), у якому благословив катехитів та заохотив активно здійснювати катехитичне служіння в Україні та на поселеннях, а також «цілковитою самопожертвою, смиренністю та новим піднесенням передавати віру та духовні скарби новим поколінням».

На єпархіальному рівні урочистості з нагоди Дня катехита проходять:

14 вересня 2013р. – Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ

23 вересня 2013р. – Тернопільсько-Зборівська архиєпархія

28 вересня 2013р. – Самбірсько-Дрогобицька єпархія

28 вересня 2013р. – Сокальсько-Жовківська єпархія

28 – 29 вересня 2013р. – Стрийська єпархія

29 вересня 2013р. – Київська архиєпархія

29 вересня 2013р. – Донецько-Харківський та Одесько-Кримський екзархат

30 вересня 2013р. – Луцький екзархат

5 жовтня 2013р.Б. – Львівська архиєпархія та Коломийсько-Чернівецька єпархія

Департамент інформації УГКЦ

Довідка:

 1."Катехит – це особа покликана, належно підготовлена, сформована та послана Церквою для служіння і виховання у вірі Божого народу" (КП 85).

2. Катехит має бути відданим Церкві та її вченню, вести життя у вірі, бути активним учасником літургійного життя Церкви, особливо Пресвятої Євхаристії.

3. Катехит повинен пройти формацію у визначений Церквою спосіб (навчання на катехитичних курсах, у катехитичному інституті чи факультеті) згідно із затвердженою програмою. Формація катехита передбачає вивчення Святого Письма, богослов’я, літургіки, східної духовності, катехитики, психології.

Із Положення про порядок призначення на катехитичне служіння і відкликання з нього  http://kk-kgva.org.ua/polozhennja-ta-inshi-dokumenti/articles/polozhennja-pro-porjadok-priznachennja-na-katexitichne-sluzhinnja-i-vidklikannja-z-nogo-122.html

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next