АКТУАЛЬНО

В УГКЦ триває підготовка до першої генеральної асамблеї Душпастирської ради

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 23:59
2-6 грудня 2019 року у Патріаршому домі у Львові відбудеться генеральна асамблея Душпастирської ради Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви. Душпастирську раду було створено у червні 2019 року. До складу ради входять структури Патріаршої курії, відповідальні за душпастирське служіння УГКЦ.

Головним завданням Душпастирської ради є координація та уніфікація діяльності структур Патріаршої курії, які відповідають за пастирське служіння, продовження втілення в життя напрацювань робочої групи для впровадження Стратегії розвитку УГКЦ та інші завдання, окреслені у відповідному Положенні.

У процесі підготовки до асамблеї, 25 жовтня 2019 року в Києві відбулося робоче засідання, в якому взяли участь Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, владика Кен Новаківський, голова Душпастирської ради, представники Патріаршої курії та інші запрошені учасники.

«Потрібно поставити питання: якої Патріаршої курії, якого Патріаршого центру потребує наша Церква? Адже в цьому полягає головна ідея її реформування. Шукаючи відповіді на це питання, ми намагалися зрозуміти, яким чином варто будувати структури Патріаршої курії, щоб вони були каталізатором та інструментом для того, щоб усі наші єпархії та екзархати могли якомога ефективніше душпастирювати в усіх країнах, де є наша Церква», — сказав Блаженніший Святослав.

За його словами, Душпастирська рада повинна бути координаційним органом, оскільки «ми повинні мислити глобально, а діяти локально».

Окрім цього, він згадав слова Папи Франциска, який стверджує, що саме слухання, осмислення і дія — це те, що сприятиме парадигматичному душпастирству: коли ми чуємо свого адресата і розуміємо про кого маємо піклуватися. Адже євангелізація є природною для Церкви, тож якщо ми не євангелізуємо, то чи правильно служимо?!

«Ми перебуваємо в періоді, коли повинні докладати всі зусиль до того, щоб організація та координація підготовки нашої генеральної асамблеї пройшли якомога краще», — зазначив владика Кен.

І згодом додав: «Знайте, що весь світ, вся УГКЦ, збереться у грудні у Львові і це будуть не просто координатори стратегії «Жива парафія», але, фактично, особисті радники Патріарха, які були ним же призначені, щоб дати йому експертну допомогу для виконання його пастирської місії у всьому світі».

Єпископ наголосив, що генеральна асамблея не буде схожою до звіту Патріаршої курії, а ця зустріч повинна бути кардинально іншою. «Генеральна асамблея повинна стати місцем, майданчиком для діалогу між Патріаршою курією та радниками із кожної єпархії із усього світу, включно із гостями, які прибудуть із країн, де поки що немає сформованих структур УГКЦ, до прикладу з Іспанії, Росії чи Білорусі. Разом з ними ми повинні зрозуміти, як маємо втілити пасторальний план нашої Церкви», — зауважив владика Кен.

Додамо, що окремою темою асамблеї буде питання підготовки до Патріаршого Собору 2020 року, тема якого «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ».

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next