АКТУАЛЬНО

В УГКЦ виготовлено ювілейну медаль Патріарха Йосифа Сліпого

Неділя, 08 березня 2015, 16:02
З нагоди 30-х роковин смерті видатного церковного діяча Патріарха Йосифа Сліпого випущено ювілейну медаль. Ініціатива створення пам’ятної медалі належить товариству “Свята Софія” в Римі, заснованого Патріархом Йосифом після його звільнення із сибірського заслання.

На першій стороні медалі зображений усміхнений Патріарх Йосиф як духовний батько, що з радістю очікує своїх дітей. На другій стороні зображено хрест - символ страждань українського народу, сповнений також символів, пов’язаних із життям Патріарха. На горизонтальному рамені зображені два храми як знаки його життєвого шляху від родинного села Заздрості до собору Святої Софії в Римі. На вертикальному рівні, де людина звернена до Бога, зображено шлях нашої Церкви від собору Святого Юра до, згідно із “Заповітом” Патріарха, собору Святої Софії в Києві. Напис “Per aspera ad astra” вказує на три рівні відчитання медалі: життєвий шлях Патріарха Йосифа, шлях нашої Церкви та народу.

“Ця медаль є неначе символом страждання і воскресіння нашої Церкви та її визначного провідника. Особливого змісту вона набирає у світлі сучасних подій, у яких досвідчуємо не лише страждання, але й знаки Божої присутності між нами”, - розповів о. Марко Семеген, президент товариства “Свята Софія”.

Графіку ювілейної медалі розробила Лідія Якобчук, студентка відділу сакрального мистецтва Львівської академії мистецтв.

Прес-служба товариства “Свята Софія” 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next