АКТУАЛЬНО

В УГКЦ вишколюватимуть місіонерів Декади місійності-2017

П'ятниця, 28 квітня 2017, 18:42
З року в рік ми запрошені відновлювати місійний дух наших парафій і пожвавити наші спільноти в особливий спосіб протягом десяти днів, від свята Вознесіння ГНІХ до Зіслання Святого Духа, за допомогою Декади місійності.

Проте цьогорічна Декада місійності матиме цікаву особливість. До проведення програми Декади  хочемо залучити активних мирян із парафій або спільнот, а також семінаристів, монахинь і монахів, які, за побажанням пароха, можуть допомогти провести заходи Декади місійності у ваших парафіях.

Про це йдеться в Листі-зверненні владики Йосафата (Мощича), голови Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ, щодо проведення цьогорічної Декади місійності.

Як ідеться далі, такі активні члени Церкви стануть місіонерами Декади-2017. Але перед тим вони повинні пройти спеціальний одноденний вишкіл і вміти проводити відповідні заходи Декади.

«Місіонерами можуть стати всі охочі, - пише далі єпископ. - Набір у групу місіонерів відбуватиметься за рекомендацією пароха або духівника спільноти, до якої належить особа, або лідера, якщо спільнота не є парафіяльною і не має духівника».

Програма вишколу місіонерів передбачає такі заходи: спільна молитва, практичні поради щодо проведення заходів Декади в парафії, навчання про поставу місіонера (джерела, духовність, роль в Церкві, особистий приклад), тренінг про роботу в команді, навчання про те, як говорити свідчення, як проводити малу групу ділення, молитовне читання Слова Божого (Lectio Divina), спілкування.

Вишкіл проведуть: о. д-р Олег Кіндій, викладач УКУ, член Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ, Олеся Колос, секретар Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ, о. Теодор Пилявський ЧСВВ, координатор Школи євангелізації святого апостола Андрія, та інші. Участь у вишколі безкоштовна.

«Стати місіонером Декади – це нагода для духовного зростання активних мирян  та їх формування для служіння та праці в парафії і поза нею. У майбутньому ці особи зможуть провадити молитовні та біблійні групи», - переконаний владика Йосафат.

Вишкіл відбудеться 13 травня 2017 року в Патріаршому домі (кімната 031)  у Львові (вул. Хуторівка, 35б) з 10.00 до 17.00.

Рекомендаційний лист для участі у вишколі потрібно надсилати на електронну скриньку: [email protected] до 5 травня 2017 року. Деталі за телефоном (067) 296 24 44.

Департамент інформації УГКЦ

Додаток:

Рекомендаційний лист

(лист – взірець)

Владиці Йосафату (Мощичу),
голові Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ

 

Я, ім’я, прізвище  пароха чи духівника спільноти, рекомендую таких осіб – ім’я та прізвище  – для участі у вишколі місіонерів Декади місійності, що проводитиметься в суботу, 13 травня 2017 р.Б., у Патріаршому домі за адресою: м.Львів, вул. Хуторівка, 35.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next