АКТУАЛЬНО

В УГКЦ вишколюють консультантів з методу розпізнавання плідності

Четвер, 04 липня 2013, 16:47
Від 26 червня по 3 липня 2013 року у стінах Львівської духовної семінарії Святого Духа відбувся перший рівень навчального курсу МРП (Метод розпізнавання плідності). Протягом усіх днів навчання його учасники знайомилися із анатомією і фізіологією дітородної системи людини, дізнавалися про розвиток дитини до народження, вивчали алгоритм МРП та про те, як організувати консультативний пункт МРП у єпархіях.

Навчання поєднувалося із щоденною молитвою на Божественній Літургії в каплиці семінарії. Участь у навчанні взяло 13 осіб із Івано-Франківської, Львівської, Тернопільско-Зборівської архиєпархій, Бучацької, Самбірсько-Дрогобицької, Сокальсько-Жовківської, Стрийської єпархій, Одесько-Кримського та Луцького екзархатів УГКЦ.

Варто зазначити, що цей навчальній курс відбувся з ініціативи Комісії УГКЦ у справах охорони здоров’я, Комісії УГКЦ у справах родини та БФ «За гідність життя». Як зазначають представники Комісії УГКЦ у справах охорони здоров’я, начальний курс МРП складається із чотирьох рівнів, і він покликаний забезпечити усі єпархії та екзархати УГКЦ консультантами з МРП для того, щоб вони навчали цього методу мирян. Таким чином, сформується група фахівців МРП, які будуть активно працювати при єпархіальних комісіях та родинних пораднях. А крім того вони пропагуватимуть відкритість християнських подругів до життя відповідно до науки Церкви та почуття відповідальності за дар життя. Адже відомо, що МРП є одним із важливих методів протидії абортам і абортивній ментальності. 

На завершення навчання усіх слухачів курсу привітав о. Петро Рак, керівник Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ, та вручив їм сертифікати. У своєму слові о. Петро заохотив слухачів курсу комунікувати між собою, щоб ділитися набутим досвідом. За його словами, священики у своїй душпастирській праці не раз зіштовхуються із проблемою, яка полягає у тому, що люди не сповідаються із певного роду гріхів, які чинять у родинному житті. Тому священики зможуть достукатися до людей завдяки таким вишколеним консультантам МРП. А це допоможе, у свою чергу, усвідомити подружній парі свою відповідальність у родинних зв’язках.

За словами організаторів навчального курсу, МРП полягає у спостереженні людини за функціонуванням власного організму без застосування штучних методик. На думку експертів МРП, саме слідкуючи за зовнішніми проявами організму можна зорієнтуватися у тому, які періоди є плідними чи неплідними у подружжі. Слухачі першого рівня навчального курсу МРП після повернення додому уже зможуть у єпархіях індивідуально консультувати подружні пари, щоб навчити їх МРП.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next