АКТУАЛЬНО

В УГКЦ вийшло друком видання для медичних капеланів про паліативну медицину

Вівторок, 20 жовтня 2015, 21:04
Нещодавно вийшов друком посібник «Психологічний супровід та духовна опіка паліативного пацієнта». Книжку вдалося видати завдяки старанням представників Комісії УГКЦ у справах охорони здоров’я.

Таке видання є третім із серії «Бібліотека медичного капелана» і його авторами є Олександра Брацюнь та Людмила Андріїшин. Книжка допоможе медичним капеланам та соціальним працівникам у справі догляду за паліативним пацієнтом. Посібник складається із двох тематичних частин: «Особливості психологічного супроводу пацієнтів та їхніх рідних під час надання паліативної допомоги», «Духовно-психологічний супровід осіб, які втратили близьку людину».

Як пише у передмові о. Руслан П’яста, голова Комісії УГКЦ у справах охорони здоров’я, паліативна медицина застосовується тоді, коли хворобу не вдається вилікувати. Тоді, на думку свяшеника, для пацієнта потрібно зробити набагато більше, ніж під час звичайного лікування недуги.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next