АКТУАЛЬНО

В УГКЦ вийшов друком посібник для допомоги у створенні парафіяльних рад і формації їх членів

Четвер, 17 листопада 2016, 12:12
З ініціативи Комісії УГКЦ у справах мирян у співпраці із Робочою групою стратегії розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом» вийшло друком видання «Ідіть і ви в мій виноградник», посібник для допомоги у створенні парафіяльних рад і формації їх членів.

Як пояснює о. Василь Білаш, голова Комісії УГКЦ у справах мирян, "Ідіть і ви в мій виноградник" - слова, які Христос промовив до своїх учнів і вони промовляють до кожного. «Виноградником є Церква, до якої кожен із нас належить через хрещення. Кожен із нас має в ній свою місію. Миряни покликані освячувати цей світ своїм життям»,- розповідає священик.

Додамо, упорядником видання є Ольга Сорока, секретар-референт Комісії. Автори окремих його розділів - о. Богдан Грушевський, Назарій Петрів, о. Михайло Гарват, о. Орест Фредина, о. Володимир Ждан, о. Василь Білаш, Ольга Сорока.

На думку о. Василя, аби активізувати парафіян у храмі, необхідно, щоб вони усвідомлювали природу Церкви, яка є боголюдською. Не менш важливим є й усвідомлення історії Церкви. У посібнику також уміщені вказівки щодо створення та проводу парафіяльних рад, економічного планування тощо.

«Кожна парафіяльна спільнота має свої цикли розвитку, що залежать від багатьох факторів. Та  Христос тримає парафію, а Божественна Літургія всіх об’єднує», - продовжив о. Василь. За його словами,  для активності парафії важливо, щоб Христос збирав парафіян навколо читання Святого Письма: «Часто миряни не мають можливості брати активну участь в обговоренні Слова Божого. Тому коли парафіяльна рада збирається, важливо, аби священик дав їй можливість взяти участь у молитовному читанні Святого Письма». Також, на думку душпастиря, щоб парафіяльна спільнота була активною і дружною, потрібно, крім праці й планування, влаштовувати спільний відпочинок, прощу, реколекції.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next