АКТУАЛЬНО

В УГКЦ вийшов друком посібник для психологічно-педагогічного супроводу дітей трудових мігрантів

Понеділок, 22 вересня 2014, 12:02
Днями вийшов друком навчально-методичний посібник для психологічно-педагогічного супроводу дітей трудових мігрантів «Зцілюючи рани». Вихід у світ цього видання став можливим завдяки річній праці представників Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання УГКЦ, Комісії УГКЦ у справах мігрантів, Міграційної служби БФ «КарітасУкраїни», Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Кафедри загальної та соціальної педагогіки УКУ.

Як зазначають автори видання, посібник призначений насамперед для психологів, котрі працюють в навчальних закладах, державних, релігійних та громадських організаціях із родинами трудових мігрантів та їхніми дітьми. Також він буде корисний і для викладачів та студентів, які вивчають соціальну педагогіку та психологію.

На сторінках посібника розповідається про те, як насправді почуваються діти, коли батьків немає поруч, а також зазначаються можливі наслідки тривалої батьківської відсутності. Видання складається з двох розділів. У першому міститься теоретична  інформація щодо психолого-педагогічного супроводу дітей трудових мігрантів (пояснюється значення сім’ї, розвиток особистості від народження і до юнацького віку, програма психологічно-педагогічного супроводу таких дітей). В іншому – практичні аспекти такого супроводу (методика обстеження дітей трудових мігрантів, форми і види колекційної роботи з такими дітьми, профілактичні роботи з дітьми та їх батьками, педагогами, працівниками психологічних служб системи освіти).

Додамо, що посібник вже є в продажу в крамницях видавництва «Свічадо».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next