АКТУАЛЬНО

В УГКЦ встановили день вшанування ікони Матері Божої «Милосердя двері»

Середа, 13 вересня 2017, 11:39
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав встановив 18 (5) серпня днем щорічного поминання події коронування папськими коронами ікони Матері Божої «Милосердя двері», що знаходиться в храмі Преображення Господнього в місті Ярославі (Польща). Про це мовиться у Рескрипті високопреосвященному владиці Євгенові (Поповичу), Архиєпископу і Митрополиту Перемишльсько-Варшавському.

У тексті документа згадується, що акт коронування ікони здійснює Папа або делегований єпископ. 18 серпня 1996 кардинал Ахілле Сільвестріні за численної присутності достойників Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков і мирян коронував у Ярославі чудотворну ікону Матері Божої «Милосердя двері». Корони для неї освятив святий Іван Павло ІІ. Протягом Ювілейного року Божого милосердя, проголошеного в Католицькій Церкві Святішим Отцем Франциском, Ярославську ікону «Милосердя двері» вшановували не тільки вірні нашої Церкви, а й католики всього світу.

«Рекомендуємо встановити щорічну архиєпархіальну прощу до ікони Ярославської Божої Матері «Милосердя двері», яка знаходиться в храмі Преображення Господнього м. Ярослав, Польща. «Нехай Мати Божа, прославлена в іконі «Милосердя двері», відкриє двері Небесного Царства для кожного, хто в молитві й покорі приступатиме до неї», – мовиться у документі.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next