АКТУАЛЬНО

В УГКЦ встановили свято Матері Божої Неустанної Помочі

Понеділок, 11 грудня 2017, 21:29
Зважаючи на поширення серед вірних Української Греко-Католицької Церкви культу Матері Божої Неустанної Помочі, Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся у Львові (Брюховичах) 3–12 вересня 2017 року, встановив свято Матері Божої Неустанної Помочі та постановив його святкування в першу неділю липня.

Як розповідається у тексті Декрету, 11 грудня 1865 року папа Пій ІХ передав оригінал чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі Згромадженню отців редемптористів. Завдяки праведному митрополиту Андреєві Шептицькому та місійній праці редемптористів, яких він запросив до України у 1913 році, Матір Божа Неустанної Помочі, прославлена в однойменній іконі, стала відомою і в нашому народі.

Відтоді на її честь було зведено багато храмів, у 1927 році засновано Братство Матері Божої Неустанної Помочі, видано наукові праці, публікації, зокрема відомий твір бл. Василія Величковського «Історія чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі» та написано літургійні тексти.

Сьогодні, святкуючи 150-літній ювілей вшанування Матері Божої Неустанної Помочі, можемо побачити її ікону в храмах різних конфесій, а також у численних домівках вірян в Україні та поза її межами.

Патріаршій літургійній комісії Синод Єпископів УГКЦ доручив опрацювати богослужбові тексти цього свята.

Цей декрет набирає чинності через два місці від дня його електронного опублікування на офіційному веб-сайті УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next