АКТУАЛЬНО

В УГКЦ вважають, що давній ворог польського і українського народів прагне сьогодні роз’ятрити рани минулого

Понеділок, 04 липня 2016, 16:36
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав та єпископи УГКЦ у Польщі: владика Євген (Попович), Архиєпископ і Митрополит Перемишльсько-Варшавський, владика Володимир (Ющак), Єпископ Вроцлавсько-Гданський – напередодні річниці Волинської трагедії звертаються до вірних та всіх людей доброї волі з проханням про молитву за жертв польсько-українського протистояння.

«Майже 30 років, – мовиться у Зверненні ієрархів УГКЦ, – люди доброї волі з обох наших народів хочуть достукатися до сердець усіх поляків та українців, щоб відкрити їх до прощення і примирення. Сьогоднішній момент у політичній історії Польщі і Європи видається особливо несприятливий для тих, хто не ідеалізує свого минулого. Давній ворог польського і українського народів, що може панувати над нами лише розділяючи нас, прагне роз’ятрити рани минулого, спровокувати новий виток напруги і ненависті між нами та зруйнувати наше спільне європейське майбутнє».

«Саме тому в цей Святий рік Божого милосердя прагнемо, щоб, за словами святого Папи Івана Павла ІІ, милосердне «прощення, отримане і дароване, було тим лікувальним бальзамом», котрий може оздоровити нашу історичну пам’ять та загоїти рани минулого», – закликають отці Церкви.

Ієрархи Церкви нагадують, що українські діячі запропонували встановити спільний день пам‘яті за жертвами нашого минулого і віри в неповторення зла і просять, щоб у неділю, 10 липня, під час вшанування жертв Волинської трагедії 1943 року відправити панахиду за всіх, хто протягом століть загинув внаслідок польсько-українського протистояння.

«Хай правда про Божий образ, якого не може знищити найтяжчий гріх, дає силу кожному християнину перемагати ненависть у собі. Хай надія на Боже милосердя спонукає всіх до наслідування Чоловіколюбця», – побажали Глава та єпископи УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next