АКТУАЛЬНО

В Угорщині молилися за жертв Голодомору в Україні

Середа, 30 листопада 2016, 11:56
Українці в Угорщині вшанували пам'ять невинно убієнних у 1932-1933 роках. Захід відбувся в кількох містах Угорщини.

Так, у Будапешті захід розпочався із покладання вінків до Меморіального знака жертвам Голодомору, який знаходиться на площі Петофі.  Після покладання відбулася панахида за жертвами Голодомору. Отець Дам‘ян Габорій, священик для українців в Угорщині, закликав у своїй промові завжди пам’ятати про ці події: «Бо тільки пам'ять лікує глибокі рани, які завдав штучний голод, позбавляє страху, викликаного тими нелюдськими тортурами, та запобігає  в майбутньому новим злочинам проти людства». 

До присутніх також звернулися:  п. Ярослава Хортяні, речник українців в Угорському парламенті, п. Любов Непоп, посол України в Угорщині, п. Юрій Кравченко, голова Державного самоврядування українців в Угорщині.

На завершення у приміщенні Товариства української культури відбувся концерт-реквієм за участю солістів Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.

Також у неділю, після Божественної Літургії, при українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті відбулися поминальні заходи за жертвами Голодомору.

У поминальних заходах брали участь громадяни Угорщини та інших країн.

Повідомили у прес-службі УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next