АКТУАЛЬНО

В Угорщині молилися за жертв Голодоморів

Понеділок, 29 листопада 2021, 12:41
27 листопада 2021 року, у День пам'яті жертв голодоморів, який відзначається в Україні щороку в останню суботу листопада, жалобні заходи в пам'ять про безневинні жертви страшного злочину сталінського режиму - Голодомору-геноциду українського народу прийшли і в Угорщині: Будапешті, Ніредьгазі, Сегеді та Кечкеметі.

Представники Посольства України в Угорщині спільно з громадськими організаціями українців Угорщини та за участю учнів українських недільних шкіл Будапешта поклали вінок та запалили свічки біля пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 рр. на пл. Петофі в Будапешті.

До учасників заходу також звернулася членкиня правління Світового конгресу українців Ярослава Хортяні.

Біля пам'ятника священник УГКЦ Дам'ян Габорій відслужив панахиду за жертвами Голодомору. Діти виступили з програмою, яка складалася з віршів, що розповідають про цю страшну трагедію українського народу.

Заходи із вшанування пам'яті жертв Голодомору відбулися також у Ніредьгазі, де спільний вінок до Пам’ятного знака жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 рр. на території місцевої греко-католицької церкви греко-католицької єпархії м. Ніредьгаза та парафіяльної області Саболч поклали Консульство України в Ніредьгазі та Самоврядування українців м. Ніредьгаза.

Пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні також вшанували в м. Сегеді покладанням вінка до Пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 рр. в Україні на Домській площі у парку Свободи Самоврядуванням українців м. Сегед, Культурним товариством українців області Чонград-Чонад та Почесним Генеральним консульством України у м. Сегед.

У Кечкеметі Самоврядування українців Кечкемета у Центрі розвитку "Hirős Agora" відкрило виставку, яка розповідає про трагедію Голодомору-геноциду українського народу.

Повідомив на фейсбук-сторінці о. Дам’ян Габорій


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next