АКТУАЛЬНО

В Угорщині при парафії УГКЦ створено першу українську скаутську організацію

Вівторок, 25 вересня 2018, 12:08
22 вересня при українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті відбулася перша скаутська зустріч, в якій узяли участь 25 українських дітей.

Католицька скаутська організація була створена з благословення владики Йосифа (Міляна), голови Пасторально–міграційного відділу УГКЦ.

Цій події передувала в травні цього року презентація скаутського руху для української громади в Угорщині, а в червні презентація скаутського табору.

Скаутський осередок в Будапешті належить до Української асоціації Католицького скаутства Європи ( https://fse.com.ua/), який входить у Федерацію скаутів Європи, що втішається підтримкою Європейського Союзу і має дорадчий голос у Раді Європи, є першим українським осередком цієї організації серед української діаспори.

Першу скаутську зустріч, з дозволу українського керівництва організації:  крайової гілки хлопців - Ігоря Дубиняка, та крайової гілки дівчат - Галини Білан, провели скаути Тарас Гардигура (Золочів) та Марія Оверко (Львів).

Скаут Тарас під час зустрічі розповів: «Основна мета нашої організації — надання кожній молодій людині засобів для особистого розвитку через п’ять цілей: здоров’я і фізичний розвиток, конкретність, формування характеру, дух служіння, відкриття Бога».

Відповідальними за розвиток скаутства в Угорщині є о. Дам’ян Габорій, Сірко Оксана та Втерковська Марія. Розвиток скаутського руху відбувається за підтримки Столичного самоврядування українців, Товариства української культури в Угорщині, Товариства угорсько-українського партнерства.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині
з посиланням на Фейсбук: Українські скаути в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next