АКТУАЛЬНО

В Угорщині створено українську скаутську організацію

П'ятниця, 27 квітня 2018, 13:12
У Будапешті, при українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці, з благословення владики Йосифа (Міляна), голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, створено скаутський осередок.

Перша презентаційна зустріч відбудеться в неділю (29 квітня) після Божественної Літургії, яку проведуть о. Дам’ян Габорій, священик для українців в Будапешті, та Дмитро Лавренюк, представник від української скаутської організації.

В Угорщині це перша скаутська організація для українців. Вона буде діяти у співпраці з Українською асоціацією «КАТОЛИЦЬКЕ СКАУТСТВО ЄВРОПИ» (https://fse.com.ua/) та Національною угорською асоціацією «Скаутів Європи», які належать до Федерації скаутів  Європи, що діє під патронатом Католицької Церкви та має дорадчий голос у Раді Європи і користується підтримкою Європейського Союзу.

Отець Дам’ян Габорій зазначив: «Метою створення такої організації для української молоді в Угорщині є надання кожній молодій людині засобів для особистого розвитку через п’ять цілей: здоров’я і фізичний розвиток, конкретність, формування характеру, дух служіння, відкриття Бога. Скаутська методика цим охоплює всю людину. Виховує дитину і підлітка у всіх вимірах: духовному, патріотично-суспільному, фізичному. Європейський скаутинг має за мету підготувати молоду особу до дорослого життя, допомогти знайти їй місце в суспільстві, навчити бути відповідальним до своїх обов’язків у родині та навчанні». 

Довідка

Цього року українська греко-католицька спільнота в Угорщині справлятиме свій десятий ювілей. Першу Літургію для українців греко-католиків у Будапешті було відправлено 3 жовтня 2008 року в церкві Святого Флоріана, яка знаходиться на площі Тараса Шевченка. Очолив архиєрейську молитву Блаженніший Любомир Гузар, Глава і Отець УГКЦ. Із ним співслужили: владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду УГКЦ, і владика Филип (Кочіш), теперішній митрополит Угорської Греко-Католицької Церкви.

Повідомив о. Дам’ян Габорій


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next