АКТУАЛЬНО

В Угорщині вперше пройшов курс Школи християнського життя

Середа, 19 лютого 2020, 13:39
14-16 лютого при парафії Покрови Богородиці УГКЦ у Будапешті пройшла перша сесія формаційно-духовного курсу Школи християнського життя та євангелізації (Школа Марії). Дні віднови провела сестра Божена Новоселець спільно із служителями з України.

Як повідомила монахиня для учасників курсу, сама формація в Школі триває вісім років. Кожен рік, крім шостого і сьомого, складається з чотирьох сесій: двотижневої влітку і трьох вікендових – восени, взимку та навесні. Перші роки формації мають на меті допровадити учасників до зрілої віри, наступні – допомагають віднайти своє місце в Церкві та розпочати служіння. Останні роки Школи присвячені поглибленню внутрішнього життя на основі духовних праць святих – вчителів Церкви.

У рамках триденної формації українська громада пройшла духовні науки, роздуми над Словом Божим, молитву споглядання та прослави, групи ділення. Учасники брали участь в Євхаристії та Сповіді. Останній день припав на неділю, тож усі взяли участь в недільній Літургії, після якої в церкві відбулося ділення свідченнями та власними переживаннями. На завершення учасники отримали благословення від о. Дам’яна Габорія, духовного наставника для українців в Угорщині.

Наступний формаційний курс відбудеться 22–24 травня при парафії Покрови Богородиці в Будапешті, що на вулиці Ваці, 47.

Організатором формаційного курсу був Український центр кардинала Гузара в Угорщині та Школа Марії  із Красилова.

За матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next