АКТУАЛЬНО

В Угорщині відбулися Веселі канікули з Богом

Вівторок, 26 червня 2018, 12:04
18–25 червня в Будапешті для української малечі відбувся табір Веселі канікули. Дитяча програма проходила на території польської римо-католицької парафії. Організатором, вже вкотре, є українська греко-католицька парафія Покрови Пресвятої Богородиці в Будапешті.

Протягом таборових днів українські діти вивчали банси, різні танці, бавилися ігри, відбувалися спортивні змагання та естафети, проходили різні гуртки. Щодня були катехези та Божественна Літургія. Ранок розпочинався зі спільної молитви та гімну України. Головною була тема «Маленькі кроки до неба», відтак зосереджувалася увага на таких аспектах: співчуття, радість, вибачення, вдячність, щирість, обійми. Діти також малювали малюнки для українських воїнів, які захищають Україну на Сході. Цікаву програму підготували аніматори з України: Святослав Херович, Олег Вольський, Юля Славич і Наталя Лелик .

Закінчився табір у неділю, 25 червня, Божественною Літургією, після якої українська громада Угорщини в гірській частині Будапешту відзначила День родини, під час якого діточки мали можливість перед батьками показати свої знання та вміння, здобуті під час церковного таборування.

Як зазначив о. Дам’ян Габорій, священик для українців у Будапешті: «З кожним роком зростає популярність цього табору серед українських сімей. Два роки тому ми запровадили Веселі канікули в Будапешті, на який зголосилося тільки дві дитини. На жаль, мусіли відмінити. Минулого року на таборі було п’ятнадцять діточок, а цього року скористало з нього вже двадцять п’ять. Найголовніша мета нашого табору – створити для дітей умови українського середовища та дружності, щоб навчити їх любити Бога, ближнього й Україну» – наголосив священик.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next