АКТУАЛЬНО

В Угорщині відбулося перше паломництво українців греко-католиків

Понеділок, 16 лютого 2015, 09:40
14 лютого в Мішкольці відбулася проща з іконою Богородиці Неустанної Помочі, яка є покровителькою українців в Угорщині. З цієї нагоди до Мішкольця прибули українські паломники з усієї Угорщини. Також у прощі взяли участь представники Пасторально-міграційного відділу УГКЦ: голова ПМВ владика Йосиф (Мілян), секретар о. Андрій Гах та душпастир для українців Угорщини о. Дамян Габорій.

Владика Йосиф очолив Святу Літургію та Молебень до Богородиці. У богослужінні також взяли участь представники Угорської Греко-Католицької Церкви.

Ікона Богородиці Неустанної Помочі прибула з Будапешта, де протягом кількох місяців була виставлена для почитання в греко-католицькому храмі св. Флоріана, в якому українці збираються на богослужіння. Ікона виконана українським художником в Угорщині Петром Пугою.

Місцем почитання цієї ікони для місцевих українців у Мішкольці стане греко-католицький храм (Bíró utca 2), в якому дана ікона буде виставлена протягом місяця та перевезена до Ніїредьгази для подальшого почитання, а згодом до марійного місця Марія Повч.

15 лютого, у день Стрітення, у греко-католицькому храмі Святого Флоріана в Будапешті відбулася Архиєрейська Літургія за участю владики Йосифа (Міляна). З ним співслужили о. Андрій Гах та о. Дамян Габорій. Літургію співав місцевий угорський хор святого Єфрема. Після богослужіння відбулася зустріч української громади з архиєреєм.

Інфоцентр  ПМВ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next