АКТУАЛЬНО

В Угорщині відбувся мовний табір церковної школи

Четвер, 03 вересня 2020, 16:51
Церковна "Рідна школа" в Будапешті завершила літні канікули мовним табором. Відпочинок проходив в останній тиждень серпня на озері Валенце, неподалік від угорської столиці. Цього року школа вперше на другому році свого існування організувала мовний табір.

«Протягом насиченої тижневої програми, окрім навчання мови та різних відпочинкових програм, звертали особливу увагу  на духовну формацію, молитву й катехизу», – розповів отець Дам'ян Габорій, священник для українців в Угорщині.

Аніматорами табору були вчителі школи. Як зауважила керівниця школи Олена Бескоровайна, це дало можливість дітям подружитися зі своїми наставниками перед навчальним роком в "Рідній школі".

Довідка:

"Рідна школа" в Будапешті розпочала свою діяльність із вересня 2018 року. Належить до українського центру кардинала Гузара. Провадить навчання у суботу, має навчальну програму для учнів 1-12 класів. Особливу увагу приділяє  вивченню української мови, літератури, історії України, українських культурних традицій. Проводить катехизацію дітей та готує до Першої сповіді. Є вокальний гурток, скаутська організація "Федерації скаутів Європи", гімнастика.

За матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next