АКТУАЛЬНО

В Угорщині відзначила День гідності та свободи

Понеділок, 23 листопада 2015, 15:12
21 листопада в м. Будапешті (Угорщина) українська громада відзначила День гідності та свободи. Захід відбувся на площі Тараса Шевченка, біля пам’ятника Кобзаря. Ініціатором заходу виступило Посольство України в Угорщині. Повідомляє прес-служба УГКЦ в Угорщині.

Вшанування розпочалося молитвою, яку провів о. Дам'ян Габорій, душпастир для українців Угорщини. Відтак прозвучав Гімн України та молитва «Боже, великий, єдиний» за участю ансамблю «Козацькі забави»(м. Київ).

До присутніх з промовою звернувся п. Михайло Юнгер, в.о. посла України в Угорщині,  та п. Ярослава Хартяні, речник в Угорському парламенті  від українців.

На завершення відбулося покладання квітів до пам’ятника Тараса Шевченка.

У заході взяли участь представники українського посольства та державного самоврядування українців Угорщини, українці з різних міст Угорщини.

Наступного дня, 22 листопада, з нагоди Дня гідності та свободи і свята Архистратига Михаїла відбулася Божественна Літургія, після якої присутні помолилися панахиду за Героїв Майдану та Захисників Вітчизни, що полягли на Сході України.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next