АКТУАЛЬНО

В Україні відбулася ІІ Національна конвенція Лицарів Колумба онлайн

П'ятниця, 15 травня 2020, 11:52
ІІ Національна конвенція Лицарів Колумба в Україні під головуванням національного делегата Богдана Коваліва відбулася 9 травня 2020 року.

Віртуальне засідання Національної ради розпочалося молитвою до Богородиці, яку виголосив національний капелан для лицарів греко-католиків, екзарх Одеський  УГКЦ Михайло Бубній.

Відтак учасники конвенції вислухали аудіопривітання найвищого лицаря Карла Андерсона та представника Найвищої ради Шимона Чишека.

Із вітальним словом до учасників Національної конвенції звернувся національний капелан для лицарів римо-католиків, архиєпископ митрополит Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький. «Спільнота "Лицарі Колумба" є доброю справою для Церкви, бо вона в ім’я Ісуса Христа робить Євангеліє живим і діяльним», - сказав митрополит. Він також підкреслив, що отримує багато повідомлень,  які свідчать про велику допомогу лицарів у парафіяльному житті, підтримку потребуючих.

На завершення митрополит повторив своє запрошення провести наступну конвенцію Лицарів Колумба у Львові та благословив учасників конвенції.

Із зверненням до делегатів і гостей конвенції виступив національний капелан для лицарів греко-католиків владика Михайло Бубній: «Така незвична для нас за формою віртуальна конвенція проходить у пасхальний час, тому просімо воскреслого Христа, щоб Він допоміг нам подолати цей смертоносний вірус і подарував нам мирне та спокійне життя, щоб ми змогти й надалі, як і раніше, ефективно розвиватися і проявляти свою християнську віру в ділах милосердя та в служінні ближньому».

Владика підкреслив важливу роль капеланського служіння в місцевих радах, духовний супровід лицарів та їхніх сімей через реколекції, прощі та духовні науки, висловив надію, що національні зустрічі, такі як минулорічна у Брюховичах, будуть мати своє продовження і надалі, відзначив велику роль паломництва Україною разом з іконою Матері Божої Помічниці Переслідуваних Християн.

На завершення владика Михайло побажав бути плодоносними і збирати собі скарби у небесній скарбниці та поблагословив  учасників конвенції.

Згідно зі звітом Акредитаційного комітету, який представив національний секретар Юрій Малецький, у засіданні взяли участь шістдесят два делегати та дев’ятеро гостей.

Національна рада затвердила протокол першої Національної конвенції, яка відбулася у 2019 році в Івано-Франківську, а також звіти Національних офіцерів та обрала новий склад Національних офіцерів, які будуть виконувати свої обов’язки у час каденції, що розпочнеться  1 липня 2020 року і триватиме до 30 червня 2021 року.

Національним делегатом обрано Юрія Малецького. Він замінить на цій посаді п. Богдана Коваліва, який сім років тому очолив першу в Україні Раду Лицарів Колумба при Патріаршому соборі УГКЦ і був першим територіальним та національним делегатом. Від першої ради і декількох десятків перших Лицарів він пройшов шлях до повноцінної юрисдикції, яка об’єднала тисяча шістсот активних чоловіків-католиків у тридцяти трьох радах в греко- і римо-католицьких парафіях на всій території України.

Лицарі вирішили ще низку організаційних питань, затвердили Резолюції щодо діяльності Лицарів Колумба та бюджет на наступний братерський рік.

Новообраний національний делегат оголосив, що наступна конвенція відбудеться навесні 2021 року у Львові.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next