АКТУАЛЬНО

В українській громаді міста Помпеї провели місії

Понеділок, 09 грудня 2019, 16:32
7-8 грудня 2019 року сестри служебниці Непорочної Діви Марії, на запрошення о. Ігоря Стуса, адміністратора громади, провели місії для громади м. Помпеї та близьких околиць.

Для с. Емілії Вандич та с. Вероніки Ковбич було великою радістю прибути з паломницькою іконою з мощами блаженної Йосафати до української громади м. Помпеї та молитися разом із вірними біля стіп чудотворної  ікони Божої Матері, що знаходиться у відомому санктуарію цього міста.

Місійні дні розпочалися 7 грудня Молебнем до преподобної Матері Йосафати в храмі Святого Джузеппе Москаті. Після Божественної Літургії вірні мали змогу послухати духовну науку у рамках підготовки до зустрічі з воплоченим Сином Божим, на підставі подвижницького життя блаженної Йосафати. 

Відтак сестри провели зустріч із молоддю, під час якої присутні роздумували на чеснотою християнської любові, ділячись думками та своїм досвідом Божої любові, яка проявляється в щоденному житті.

У неділю, 8 грудня, моління розпочалися Акафістом до блаженної Йосафати. Після Божественної Літургії присутні послухали розповідь про її життя Йосафати, заснування Згромадження сестер служебниць та місію, яку виконує ця богопосвячена спільнота у всьому світі. Вірні були заохочені до молитви через заступництво Блаженної у своїх наміреннях, адже Блаженна Йосафата вислухала численні молитви, які заносять до неї люди у своїх потребах.

У той день, коли Вселенська Церква відзначає празник Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, с. Емілія та с. Вероніка відновили свої чернечі обіти у присутності священників та вірних. Від імені всієї громади о. Ігор Стус привітав сестер зі святом їхньої покровительки, Пресвятої Богородиці, та побажав бути щасливими на шляху монашої посвяти.

Відтак вірні відновили хресні обітниці й отримали благословення мощами блаженної Йосафати, окропленням свяченою водою та мируванням.

Наприкінці сестри провели зустріч із батьками дітей української школи на тему виховання, християнського покликання та ділилися свідченням християнського життя.

Сестри служебниці щиро вдячні Богові за чудово проведені дні з громадою міста Помпеї та випрошують Божого благословення для кожної сім’ї та парафії.

с. Емілія Вандич, СНДМ,
генеральна секретарка


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next