АКТУАЛЬНО

В українському посольстві в Угорщині говорили про спорудження храму УГКЦ у Будапешті

Середа, 27 січня 2021, 13:37
З нагоди дня Соборності України в Посольстві України в Будапешті відбулася офіційна зустріч, під час якої було створено консультативно-дорадчий орган. До його складу увійшло Посольство України в Угорщині та ті громадські організації української меншини в Угорщині, які робили і роблять свій значний внесок у сприяння єдності і процвітанню української громади Угорщини, підтримують розвиток українсько-угорських відносин: Товариство української культури Угорщини, об’єднання української молоді та сімей Угорщини “Нова хвиля”, Товариство української культури Чонградської області.

Участь в інавгураційному засіданні взяли Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп, Голова Товариства української культури Угорщини Ярослава Хортяні, Голова об’єднання української молоді та сімей Угорщини "Нова хвиля” Ліліана Грекса, Голова Української Асоціації "Єдність" Вікторія Петровська та Член правління Українського культурного об’єднання області Чонград Вікторія Штефуца, які підписали спільну заяву про створення Консультаційної Ради. Однією з важливих тем зустрічі було обговорення про підтримку української греко-католицької громади у Будапешті в задумі будівництва храму УГКЦ у Будапешті.

Після зустрічі делегація взяла участь спільно із отцем Дам’яном Габорієм у покладанні вінків до Меморіальної дошки на честь першого дипломатичного представництва України в Угорщині, Надзвичайної дипломатичної місії УНР, яка функціонувала в Будапешті у 1919-1924 роках, та завершили день молитвою за Україну біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Будапешті.

Як підкреслив отець Дам’ян, "щоб була соборна Україна, потрібно, щоб українці об’єдналися передусім духовно, навколо Христа. Сьогоднішнє велике бажання місцевої української греко-католицької громади будувати храм – це ознака зрілості громади. До цієї мети громада вже йде понад десять років. Вітаємо в нашій команді свідомих людей! А тепер залишилося робити конкретні кроки… Маємо велику надію, що в будівництві храму нам допоможе Угорський і Український уряди. Цей храм відчиняє свої двері і для інших українських конфесій в Угорщині".

За матеріалами пресслужби УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next