АКТУАЛЬНО

В українському посольстві при Апостольській Столиці презентовано книгу Тараса Дзюбанського

Четвер, 18 листопада 2010, 14:07
„Бути проводирем для читача-паломника через двохтисячну історію розвитку культу святого апостола Петра у Ватикані”, за словами автора Тараса Дзюбанського, - основне завдання книги, презентованої у неділю 14 листопада в українському посольстві при Апостольській Столиці. Книга-путівник до ватиканського некрополю видана за сприяння та під патронатом Посольства України у Ватикані.
„Бути проводирем для читача-паломника через двохтисячну історію розвитку культу святого апостола Петра у Ватикані”, за словами автора Тараса Дзюбанського, - основне завдання книги, презентованої у неділю 14 листопада в українському посольстві при Апостольській Столиці. Книга-путівник до ватиканського некрополю видана за сприяння та під патронатом Посольства України у Ватикані. Книга вийшла у світ під назвою „Почитання апостола Петра у Ватикані. Від простої могили до найвеличнішої базиліки у світі” у видавництві „Дух і Літера”. Розпочинаючи урочисту частину її презентації, Надзвичайний і Повноважний посол України при Апостольській Столиці пані Тетяна Іжевська вказала на актуальність книги у зв’язку з розвитком паломницького руху з України до могили святого Петра у Римі. Інформаційну довідку про мозаїки рівноапостольних Володимира і Ольги, розміщених у базиліці святого Петра, представив Владика Василь (Лостен), Єпископ-емерит із Стемфордської єпархії в США. За особистим сприянням та фінансування Владики Василя ці мозаїчні медальйони у 1988 році було встановлено в одному з бічних престолів базиліки святого Петра. Про значення книги для українського паломника розповів також п. Паоло Парротта, керівник ватиканського офісу археологічних розкопок. Про культ апостола Петра у візантійській  літургійній традиції розповів о. Марко Семеген, віце-парох української парафії Сергія і Вакха в Римі. Своїми враженнями від паломництва до ватиканського некрополя під керівництвом автора книги Тараса Дзюбанського поділився із гостями презентації проф. Григоріанського університету п. Лойд Бах. Із завершальним словом до присутніх звернувся також автор Тарас Дзюбанський, який розповів про ідею виникнення та написання книги, яка, за його словами, „окрім інформативного аспекту має за мету духовно підготувати паломника до могили верховного апостола Петра у Ватикані”. Серед присутніх на презентації книги був також Владика Володимир (Ковбич), Єпарх Куритибський в Бразилії, протоархимандрит Василіанського Чину о. Василь Ковбич, викладачі та студенти папських університетів Рима та представники чернечих спільнот.

Aндрій Солецький

 Довідка: Книга Тараса Дзюбанського „Почитання апостола Петра у Ватикані. Від простої могили до найвеличнішої базиліки у світі” пропонує читачеві здійснити мандрівку крізь двохтисячолітню товщу віків і 130 метрів «культурного шару» археологічних розкопок під всесвітньо відомою базилікою ап. Петра у Римі. У книзі розповідається про те, як розвивався культ святого апостола Петра у Ватикані. Автор, працюючи  довший час як екскурсовод по ватиканському некрополю, захопливо  розповідає про історією розкопок у XX столітті справжньої могили апостола Петра, поєднуючи історичну довідку з духовним аспектом, адже адресує її, перш за все, паломникам з України.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next