АКТУАЛЬНО

В Українському вільному університеті презентували книжки про патріарха Йосифа Сліпого та митрополита Андрея Шептицького

Середа, 11 листопада 2015, 11:24
У вівторок, 9 листопада 2015 р.Б., на форумі Українського вільного університету в Мюнхені (УВУ) відбулися презентації нових видань про двох очільників Української Греко-Католицької Церкви у ХХ столітті – митрополита Андрея Шептицького (1865-1944) та патріарха Йосифа Сліпого (1892-1984): книги Ярослава Пелікана «Ісповідник між Сходом і Заходом. Портрет українського кардинала Йосифа Сліпого» та антології літературних творів про праведного митрополита Андрея «Покликаний».

Обидва видання побачили світ у львівському видавництві «Артос» за ініціативи та сприяння Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» США. Презентацію провели колишній ректор УВУ академік НАНУ Леонід Рудницький та д-р УВУ Ірина Іванкович.

Як зазначила перекладач книги «Ісповідник між Сходом і Заходом» І. Іванкович, праця Пелікана – це на сьогодні найкраща наукова біографія патріарха Йосифа Сліпого авторства неукраїнського науковця. Про передісторію цього видання розповів проф. Леонід Рудницький. Презентації книги дотепер відбулися в Києві, Тернополі, Львові, Івано-Франківську, Нью-Йорку, Філадельфії, Пармі та Стемфорді.

Академік Леонід Рудницький представив присутнім антологію літературних творів, присвячених митрополитові Андреєві Шептицькому, під назвою «Покликаний», яку з нагоди Року праведного Митрополита й упорядкували Л. Рудницький та І. Іванкович, зібравши поетичні та прозові твори з численних друкованих і архівних матеріалів минувшини та сучасності в Україні й за кордоном. До антології увійшли 37 літературних творів, присвячених слузі Божому Андреєві, авторства 29 українських та іноземних митців слова. Антологія «Покликаний» - це вже друге видання про визначного очільника Української Греко-Католицької Церкви ХХ століття поряд із антологією поетичних творів «Серця живе джерело», присвячених патріархові Йосифові Сліпому (1892-1984). Уперше книгу презентовано в неділю, 1 листопада 2015 р.Б., у рамках відзначення роковин смерті митрополита Андрея Шептицького та завершення року слуги Божого в парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці, Мелровз Парк (штат Пенсильванія).

Доповідачі зачитали вибрані поезії німецькою, польською та українською мовами. Комплект книг було передано чинному ректору УВУ проф. Ярославі Мельник та Преосвященному Петрові Крику, Апостольському екзархові в Німеччині та країнах Скандинавії.

Прес-служба товариства «Свята Софія» США

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next