АКТУАЛЬНО

В Україні побільшає вулиць на честь Андрея Шептицького

Вівторок, 23 лютого 2016, 17:15
Ще в трьох містах, які знаходяться на теренах Київської архиєпархії УГКЦ, з'являться вулиці з Митрополита Андрея Шептицького. Як ми повідомляли раніше, вулиця на честь Великого митрополита буде в м. Фастів. Цими днями також стало відомо, що вулиця з такою назвою буде ще в Житомирі, Білій Церкві та Козятині.

У рамках закону про декомунізацію в Житомирі перейменують 87 вулиць і провулків та демонтують 19 дощок і пам'ятних знаків, які підпадають під дію цього закону. Відповідне розпорядження ввечері 19 лютого 2016 р. підписав міський голова Сергій Сухомлин. Відповідно до цього документа, вулиця Червоноармійська відтепер матиме назву Митрополита Андрея Шептицького.

У Козятині таку назву дістане дотепер відома вулиця Фрунзе, а також провулок із цією ж назвою. Це було ухвалено на пленарному засіданні депутатів Міської ради Козятина, які 12 лютого цього року, під час 4-ї сесії 7-го скликання, прийняли рішення про перейменування 30 вулиць і провулків, назви яких пов’язані з комуністичним тоталітарним режимом.

Також у м. Біла Церква, що на Київщині, було прийнято рішення міської ради від 18 лютого 2016 р. перейменувати вул. Чуйкова на вул. Андрея Шептицького. Загалом у цьому місті перейменують 66 вулиць та інших поіменованих об’єктів.

Зазначимо, що раніше провулок Андрея Шептицького з'явився також у м. Бровари, що на Київщині.

Свою назву вулиці отримали з нагоди 150-річчя від дня народження Великого митрополита та духовного провідника Українського народу Андрея Шептицького.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next