АКТУАЛЬНО

«В Україні триває духовна битва за душу людства»: архиєпископ Сіднею взяв участь у молитві за Україну

Понеділок, 07 березня 2022, 19:52
У неділю, 6 березня, архиєпископ австралійського Сіднею Ентоні Фішер узяв участь у Божественній Літургії в українській греко-католицькому храмі у Сіднеї. Літургію очолив парох храму та протосинкел Мельбурнської єпархії УГКЦ о. Симон Цькуй у співслужінні з о. Лорі Футом та о. Пітером Гаєм. Цього дня українську громаду відвідали також представники місцевої влади.

Архиєпископ Фішер наголосив: «Ми всі повинні визнати, що битва в Україні є, по суті, духовною битвою за душу людства, і лише через втручання Бога, Його Пресвятої Матері, мучеників і святих, буде відновлено мир».

У своєму зверненні до пастви архиєпископ Сіднею також зазначив: «Україна є хороброю, суверенною, мирною, демократичною нацією і в більшості християнською країною».

За його словами, сумна реальність сьогодні полягає в тому, що одним із мотивів вторгнення Росії є зазіхання на незалежність.

Він пригадав про безпрецедентний крок Папи Франциска, який минулими вихідними особисто прийшов до російського посольства в Римі, щоб закликати Росію до відповідальності.

Парафія також вітала члена австралійського парламенту Тоні Бурка, мера міської ради Камберленда Лізу Лейк, заступника мера Кр Кун Хуанга та інших гостей, які приєдналися до парафіян та друзів, щоб спільно помолитися за припинення війни.

На завершення Божественної Літургії діти парафіяльної української школи заспівали «Молитву за Україну».

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Мельбурнської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next